Ελλάδα

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Στη χώρα μας υπάρχουν 3.386 ενεργά κρούσματα

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Στη χώρα μας υπάρχουν 3.386 ενεργά κρούσματα
Χαρδαλιάς ενημέρωση: Στη χώρα μας υπάρχουν 3.386 ενεργά κρούσματα δήλωσε ο υπουργός και επέμεινε στην πιστή τήρηση των μέτρων.

Στην σημερινή ενημέρωση από τους κ. Τσιόδρα και κ. Χαρδαλιά για την κατάσταση της πορείας της επιδημίας στη χώρα μας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε αρχικά στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, διευκρινίζοντας ότι κάθε χώρα ακολουθεί το δικό της μοντέλο επιστροφής στα θρανία.

Στη χώρα μας όπως ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας υπάρχουν 3.386 ενεργά κρούσματα και επέμεινε στην πιστή τήρηση των μέτρων.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και επιστρέφουν οι αδειούχοι στους χώρους εργασίας, και ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτίσουμε τις άμυνες απέναντι στην πανδημία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις περιοχές που βρίσκονται υπό ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η περιφέρεια του Ηρακλείου Κρήτης. Όπως είπε μετά τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών θα επαναλειτουργήσουν σε αυτές τις περιοχές οι λαϊκές αγορές με συγκεκριμένους όρους από τις 3 Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Πωλητές θα συμμετέχουν σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών
  • Πέντε μέτρα απόσταση ανάμεσα στους πάγκους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο κ. Χαρδαλιάς κλείνοντας την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στης Μονάδες Φροντίδας Ηλικειωμένων. Όπως επεσήμανε η αρμοδιότητα του ελέγχου των δομών αυτών ανήκει στις Περιφέρειες, ωστόσο θα συνδράμουν και υπηρεσίες της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ ώστε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι. Όπως σημείωσε τις τελευταίες μέρες γίνονται δεκάδες έλεγχοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν.

Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε σήμερα μετά τα χθεσινά 183. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 207 εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 10524 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- έφτασαν τους 271 καθώς σήμερα είχαμε πέντε θανάτους. svg%3E

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 207 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments