Διεθνή

Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Κι άλλος νεκρός από αστυνομικά πυρά – Αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες

Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Κι άλλος νεκρός από αστυνομικά πυρά – Αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες
Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Δεν έχουν τέλος οι νεκροί από τα αστυνομικά πυρά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλος ένας νεαρός Αφροαμερικανός σκοτώθηκε, αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες.

Άλλος ένας νεαρός Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες. Η νέα δολοφονία έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τον πισώπλατο πυροβολισμό του Τζέικ Μπλέικ από αστυνομικούς στην Κενόσα του Γουισκόνσιν, ο οποίος έμεινε παράλυτος από τις 7 σφαίρες που δέχτηκε.

Για το νέο θλιβερό περιστατικό, η Αστυνομία δηλώνει ότι ο άνδρας έφερε όπλο. Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δια στόματος του υπαστυνόμου Μπράντον Ντιν, έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο εν λόγω άνδρας ήταν γύρω στα “30”, κυκλοφορούσε με ποδήλατο τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας» δήλωσε ο συγκεκριμένος υπαστυνόμος.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, ο άνδρας «έφυγε τρέχοντας» αφότου άφησε το ποδήλατό του πίσω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν. Εκείνη τη στιγμή ήταν, είπε ο Ντιν, που ο νεαρός Αφροαμερικανός «χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς».

Δείτε βίντεο

«Είχε ημιαυτόματο»

«Ο ύποπτος, παρεπιμπτόντως, πέταξε ένα σωρό ρούχα που είχε στο χέρι. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα», συνέχισε ο Ντιν στη συνέντευξη Τύπου. Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Ο άνδρας επλήγη από σφαίρες, σκοτώθηκε επί τόπου. «Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό», συνέχισε να επιμένει ο Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα για το συμβάν.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου στο σημείο αυτό, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να γνωρίζουν μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία που φαίνεται να χειροτερεύει εβδομάδα με την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να μεταβεί στην Κενόσα του Γουισκόνσιν δεν έχει προγραμματίσει να συναντήσει την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, που έμεινε παράλυτος από τις σφαίρες των αστυνομικών. Αντίθετα, ο Αμερικανός πρόεδρος κριτικάρει και προσβάλλει καθένα που εναντιώνεται στις δολοφονίες, από τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι τους παίκτες του ΝΒΑ που σταμάτησαν τα play off ως διαμαρτυρία με πρωτοβουλία των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments