Διεθνή

Ερντογάν: Οι κινήσεις μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο γίνονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη

Ερντογάν: Οι κινήσεις μας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο γίνονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη
Ερντογάν: Συνεχίζει τις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Μιλώντας για τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, δήλωσε πως γίνονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Συνεχίζει τις δηλώσεις ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις κινήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Σε ομιλία του ενώπιον των δικαστών, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας ενώ έστρεψε τα «βέλη» του και κατά της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως οι ενέργειες της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο γίνονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στη διεθνή αρένα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Αποικιοκρατική η αντίληψη της Γαλλίας

Την ίδια ώρα, βάζοντας στο «στόχαστρο» τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την Τουρκία να πάρει το μερίδιό της από τα πλούτη της Μεσόγειου, που είναι δικαίωμα κάθε χώρας που βρέχεται από αυτήν, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας».

«Τα λόγια που ακούγονται από πολιτικούς και διπλωμάτες δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις βαρβαρότητες χωρών που πιστεύουν ότι είναι σπουδαίες, δυνατές, πλούσιες και ανίκητες».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να αναφερθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς καθημερινά κάνει δηλώσεις με διάφορες αφορμές, τονίζοντας πάντα την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να διεκδικήσει τον ρόλο που θεωρεί ότι της αναλογεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στην Κερασούντα είπε ότι «τη χώρα μας που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή κανένας δεν θα μπορέσει να την εγκλωβίσει στον κόλπο της Αττάλειας. Όσοι κάνουν τους μάγκες, επειδή τους ξεσηκώνουν οι πρώην αποικιοκράτες, τους συστήνω να μελετήσουν την πρόσφατη ιστορία τους».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι το «Orus Reis», θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις ενέργειες του στην Ανατολική Μεσόγειο. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα.

Νωρίτερα το τουρκικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές Δίκαιο και αν συνεχίσει έτσι θα βγει χαμένη

Το τουρκικό ΥΠΕΞ έκδοσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν σέβεται το διεθνές Δίκαιο, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν την παρουσία Ελλήνων εθνοφυλάκων στο Καστελόριζο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλούμενο τη συνθήκη ειρήνης του Παρισιού τονίζει ότι «αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και παράλληλα δείχνει τις πραγματικές τις προθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες προκλήσεις δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα. Αν η Ελλάδα συνεχίσει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, θα είναι η χαμένη. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments