Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Στους 457 οι νέοι νεκροί

ΗΠΑ κορωνοϊός: Στους 457 οι νέοι νεκροί
ΗΠΑ κορωνοϊός: Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μετρούν 183.598 θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την μακάβρια λίστα των νεκρών να μεγαλώνει συνεχώς. Οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου στη χώρα αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 457 χθες, Δευτέρα 31 Αυγούστου, και πλέον ανέρχονται σε 183.598.

Τα στοιχεία προέρχονται από την καταμέτρηση την οποία κάνει ανεξάρτητα το πρακτορείο Reuters, με βάση τις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 36.263 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 6,05 εκατομμύρια. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα, η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, όσο και ως προς αυτόν των θανάτων.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αξίζει να σημειωθεί πως μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, αλλά η χώρα απέχει πολύ από την καταπολέμηση της πανδημίας. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις 3 Νοεμβρίου, υποσχέθηκε ολοκληρωτική νίκη επί της πανδημίας χάρη στην ανάπτυξη φέτος, όπως δήλωσε, ενός εμβολίου του οποίου “εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις θα είναι γρήγορα διαθέσιμες”.

Υπενθυμίζεται, πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε τη σύναψη νέας σύμβασης έναντι τιμήματος 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αγορά και την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna. Πρόκειται για την έκτη, κατά σειρά, τέτοια συμφωνία του ομοσπονδιακού κράτους από τον Μάιο.

«Με ικανοποίηση ανακοινώνω ότι κλείσαμε συμφωνία με τη Moderna για την παραγωγή και την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της εναντίον του κορωνοϊού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι η ιδιοκτήτρια αυτών των δόσεων εμβολίων. Θα τις αγοράσουμε» δήλωσε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην άμεση παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων, μόλις το εμβόλιο εξασφαλίσει έγκριση και έως και 500 εκατομμυρίων δόσεων κατόπιν. Θα έχουμε επομένως 600 εκατομμύρια δόσεις» διαβεβαίωσε ο Τραμπ, αναφέροντας αισθητά υψηλότερο αριθμό από αυτόν για τον οποίο κάνουν λόγο οι ανακοινώσεις. Η συμφωνία αυξάνει στα 2,48 δισ. δολάρια την επένδυση του αμερικανικού δημοσίου στη Moderna, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια και μέχρι σήμερα δεν είχε κατασκευάσει ποτέ εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments