Διεθνή

Σύμβουλος Ερντογάν: «Οι Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο θα πεθάνουν από την πείνα»

Σύμβουλος Ερντογάν: «Οι Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο θα πεθάνουν από την πείνα»
Σύμβουλος Ερντογάν: Νέο παραλήρημα από την Άγκυρα. Αυτή τη φορά ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου ισχυρίζεται σε δηλώσεις του πως «η Ελλάδα πεθαίνει από την πείνα» τονίζοντας ότι οι Έλληνες στρατιώτες έχουν ανάγκη από τρόφιμα.

Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων. Αυτή τη φορά ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μεσούτ Χακί Κασίν, αποκάλεσε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση τους Έλληνες νάνους σημειώνοντας πως πεθαίνουν από την πείνα. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η χώρα του βουλιάζει από τουρίστες ενώ η Ευρώπη καταρρέει.

Ο Κασίν, μίλησε σε πάνελ στο A Haber και είπε μεταξύ άλλων:

«Η Ευρώπη έχει καταρρεύσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Ευρώπη όλοι είναι άφραγκοι. Κανείς δεν έχει χρήματα στις τσέπες του. Εμείς βρήκαμε αέριο. Οι Έλληνες όχι. Εμείς είμαστε 3 βαθμούς μπροστά από την Ελλάδα. Επίσης, η Γαλλία είναι άχρηστη. Δεν μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα της όπως το Ισραήλ. Η Ελλάδα θα αγοράσει 18 πολεμικά αεροσκάφη, αλλά εμείς θα αγοράσουμε 200 αεροσκάφη.

Πρέπει να βλέπεις ποιος έχει το χρήμα. Η Ελλάδα πεινάει. Είμαι στο Νταλαμάν και συνέχεια προσγειώνονται και απογειώνονται αεροπλάνα. Έχει παντού τουρίστες. Κανείς δεν ταξιδεύει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν τουρίστες. Ούτε οι Τούρκοι δεν πηγαίνουν εκεί για ψάρια και ρακί. Η Ελλάδα πεθαίνει από την πείνα. Τους λυπάμαι τους Έλληνες. Οι Έλληνες στρατιώτες στο Καστελόριζο θα πεθάνουν από την πείνα αν δεν φτάσουν σύντομα προμήθειες. Κι αυτό γιατί το Καστελόριζο προμηθεύεται τρόφιμα από την Τουρκία.

Η Ελλάδα τα ξέρει όλα αυτά. Παρακολουθώ τα ελληνικά ΜΜΕ που μεταδίδουν ότι η Τουρκία ενισχύει το Πολεμικό Ναυτικό της. Ναι. η Τουρκία θα φτιάξει αεροπλανοφόρο και ελικοπτεροφόρο. Μάλιστα χθες ο Πρόεδρος Ερντογάν μας είπε τα ευχάριστα νέα ότι η Τουρκία θα πάει στο Διάστημα. Έτσι, εκτός από την ξηρά και την θάλασσα οι δυνάμεις μας θα κατακτήσουν και το Διάστημα. Με το καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της η Τουρκία θα μπει στις 10 ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο στα επόμενα 15 χρόνια.

Η Τουρκία δέχεται απειλές και της απαγορεύουν να έχει πρόσβαση σε λιμάνια. Η Τουρκία όμως εξακολουθεί να κάνει εξαγωγές στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας και Αλβανίας. Η Ελλάδα λέει ότι έχει ένα νησί, την Λιλιπούτ, για νάνους. Σε αυτό το νησί των νάνων, ισχυρίζεται ότι θα νικήσει τον γίγαντα Γκιούλιβερ με τους μικρούληδες κατοίκους της Λιλιπούτ. Ο Γκιούλιβερ είναι η Τουρκία και λέω στους Έλληνες: Είστε νάνοι. Έλληνες να πάτε να ψαρέψετε Κυπρίνους».

Ακολουθεί το βίντεο και όσα είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν:

Υπενθυμίζεται πως χτες η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Orus Reis στην Ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα να απαντά με αντι-Navtex. Ακολουθεί η τουρκική Navtex:

TURNHOS N/W : 1093/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 31-08-2020 21:19) TURNHOS N/W : 1093/20 MEDITERRANEAN SEA 1. SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZHAN UNTIL 122059Z SEP 20 IN AREA BOUNDED BY; 34 12.28 N – 027 59.93 E 34 29.50 N – 027 59.90 E 34 49.62 N – 028 00.15 E 35 42.53 N – 030 04.25 E 35 27.57 N – 030 13.35 E 35 12.12 N – 030 22.15 E 6 NM BERTH REQUESTED. 2. CANCEL THIS MESSAGE 122059Z SEP 20.

Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ:

«Η Τουρκία εξακολουθεί να αγνοεί εκκλήσεις για διάλογο και να κλιμακώνει τις προκλήσεις της. Να αυτοεγκλωβίζεται στα αδιέξοδα των δικών της επιλογών. Να υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή εξωθώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει μέτρα.

Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Βασιζόμενη αποκλειστικά στο Διεθνές Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στους κανόνες καλής γειτονίας, θα συνεχίσει να επιδιώκει συμφωνίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της με όλες τις χώρες της περιοχής. Kαλούμε την Τουρκία να αποστεί από τα καθημερινά παραληρήματα στα οποία επιδίδεται και να εργαστεί για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments