Πολιτική

Πέτσας άνοιγμα σχολείων: Καλούμε τους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές

Πέτσας άνοιγμα σχολείων: Καλούμε τους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές
Πέτσας άνοιγμα σχολείων: Στην ενημέρωση για την έναρξη του νέου σχολικού έτους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όλους τους γονείς να επιστρέψουν ώστε να γίνει με ασφάλεια η επιστροφή στις τάξεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανέφερε ότι φέτος θα χρειαστούν νέα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, που τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών τα εξειδικεύουν και συνεργάζονται προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια.

Απήθυνε επιπλέον έκκληση στις οικογένειες που λείπουν ακόμα διακοπές να επιστρέψουν προκειμένου η έναρξη της νέας χρονιάς να γίνει με ασφάλεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός, το 85% των Αθηναίων έχει επιστρέψει που σημαίνει ότι ένα ποσοστό δεν έχει γυρίσει ακόμα.

Τα μέτρα θα εξειδικεύσουν η υπουργός Παιδείας και Εσωτερικών. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το κομμάτι της καθαριότητας, της προμήθειας αντισηπτικών στα σχολεία, και η χορήγηση μασκών θα είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών και των κατά τόπους Δήμων.

Δείτε live την ενημέρωση

Η παρέμβαση της υπουργού Παιδείας

Στη συνέντευξη η υπουργός παιδείας ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία στις 7 Σεπτεμβρίου όμως τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών και η επιστροφή οικογενειών από διακοπές έφερε τη μεταφορά της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2020 – 2021, μία εβδομάδα μετά. «Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε νέα μέτρα πιο αυστηρά ή πιο επιεική» δήλωσε η υπουργός Παιδείας. «Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κυλιστούς χώρους και τα σχολικά» τόνισε. Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «είναι έτοιμες οι επικαιροποιημένες οδηγίες που θα σταλούν στα σχολεία».

Ακόμα ανέφερε ότι οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα, δεν θα γίνονται εκδρομές, ενώ οι επισκέψεις π.χ. σε μουσεία θα γίνονται ανά τμήμα. Προβλέπονται συστηματικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, κάθε μαθητής δημοτικού θα έχει δωρεάν ένα ατομικό παγούρι (δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη). Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας- στα ειδικά σχολεία μάσκες θα χρησιμοποιούνται εφόσον είναι εφικτό. Οι απουσίες εφόσον ο μαθητής ή κάποιος στο περιβάλλον του νοσεί από κορωνοϊό δεν θα προσμετρώνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments