Αθλητισμός

Final-8 Champions League: Είναι επίσημο – Θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα

Final-8 Champions League: Είναι επίσημο – Θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα
Final-8 Champions League: Στο ΟΑΚΑ θα φιλοξενηθεί η τελική φάση της διοργάνωσης που είχε διακοπεί λόγω κορωνοϊού. Τι θα γίνει με την παρουσία φιλάθλων. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι Αυγενάκης και Χαρδαλιάς.

Είναι επίσημο. Η Αθήνα και το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσουν το Final-8 του Basketball Champions League από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση, όπως πολλές άλλα αθλητικά events, είχε διακοπεί λόγω του κορωνοϊού. Στη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το «παρών» έδωσαν οι Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Χαρδαλιάς, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τους φιλάθλους και την παρουσία τους, αυτή θα αποφασιστεί λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης με βάση το τι θα γίνεται με την πανδημία του κορωνοϊού.

H ανάρτηση του Basketball Champions League στο Twitter

🚨 The city of Athens has been awarded the hosting of the 2020 #BasketballCL Final 8!

— Basketball Champions League (@BasketballCL) September 2, 2020

Τα ζευγάρια του Final 8 είναι:

ΑΕΚ – Νίμπουρκ

Χάποελ Ιερουσαλήμ – Σαν Πάμπλο Μπούργος

Σαραγόσα – Τενερίφη ή Οστάνδη

Τουρκ Τέλεκομ – Ντιζόν ή Νίζνι Νόβγκοροντ

Ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την Αθήνα ως τη διοργανώτρια πόλη του Final 8, από τις 30/09 έως τις 04/10. Μια επιλογή η οποία δεν ήταν και δεν είναι η ιδανική για να ολοκληρωθεί μαι σεζόν, αλλά ήταν η καλύτερη από άλλες εναλλακτικές.

Είμαστε χαρούμενοι, γιατί πήραμε τη σωστή απόφαση, η οποία είχε τη στόχευση της ολοκλήρωσης της σεζόν και την απονομή του τροπαίου. Μπορεί να μην έχουμε την ίδια βαρύτητα με το ΝΒΑ ή την UEFA, αλλά κάνανε το παν για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι εύκολη η υλοποίηση, άρα τα συγχαρητήρια είναι δεδομένα. Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους: πρώτον, η άριστη συνεργασία που έχουμε με την ελληνική Κυβέρνηση για την δυνατότητα εισόδου κι εξόδου όλων των αθλητικών αποστολών. Άπαξ κι έχουμε τις 8 ομάδες εδώ, μπορούμε να έχουμε το Final 8. Βέβαια, ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που τους τελευταίους μήνες έχει επιδείξει καλή αντιμετώπιση όσον αφορά την πανδημία.

Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και το ΟΑΚΑ, που μας δημιουργεί μια ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην κάνουμε συνεχή ταξίδια για το γήπεδο. Είναι μια εγκατάσταση, που θυμόμαστε το Final 4 που διοργανώθηκε εκεί το 2018. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της διοίκησης και της περιφέρειας. Μας επιτρέπεται να προβληθεί η χώρα μας, μιλάω και ως Έλληνας, και η δύσκολη αποστολή που έχουμε να φέρουμε εις πέρας. Να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο και την ΚΑΕ ΑΕΚ. Είμαστε συνδιοργανωτές και είμαστε στο ιδανικό περιβάλλον, για να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, εν μέσω πανδημίας. Μας δίνεται η ευκαιρία να επανεκκινήσουμε την αθλητική δραστηριότητα και να δει ο κόσμος μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου».

O Μάκης Αγγελόπουλος από τη μεριά της ΑΕΚ, που είχε φιλοξενήσει ξανά τη διοργάνωση το 2018 και βγήκε νικήτρια, τόνισε:«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τη χώρα μας. Αξίζουν τα εύσημα στη FIBA, που αποφάσισε να ολοκληρώσει τη διοργάνωση και να μην μπει παύλα. Είναι εξαιρετικό και για τη χώρα μας, μέσα από την διαχείριση της κρίσης, που προσφέρει ασφάλεια για την διεξαγωγή του τουρνουά. Είναι η πρώτη διεθνής διοργάνωση που γίνεται παγκοσμίως μετά το Φεβρουάριο. Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο τουρνουά. Εμείς θα παλέψουμε να φέρουμε τον τρίτο διεθνή τίτλο στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια».

«Δεν θα γίνει έκπτωση στο θέμα της υγείας»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε: «Δεν θα γίνει έκπτωση στο θέμα της υγείας. Κάθε μέρα αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτό θα γίνει και τώρα. Θα σταθμίζουμε τα δεδομένα και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε επιμέρους πρωτόκολλα που θα μας επιτρέψουν εφόσον υπάρχει δυνατότητα, να γίνουν αγώνες παρουσία κάποιων φιλάθλων. Αυτό δε μπορούμε να το καθορίσουμε όμως ακόμα, επειδή τα δεδομένα μεταβάλλονται καθημερινά. Όταν έχουμε τα νέα δεδομένα θα ξέρουμε. Θέλουμε σιγά – σιγά να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά δεν θα βάλουμε τίποτα πάνω από την δημόσια υγεία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας, σε μια προσπάθεια που γίνεται για επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού. Η προβολή θα είναι αξιοσημείωτη, όπως είναι και η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Η ΚΑΕ ΑΕΚ διοργάνωσε και το 2018 το Final 4 με μεγάλη επιτυχία. Εκείνη η επιτυχία, σε συνδυασμό με την εύστοχη αντιμετώπιση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα να επιλεγεί η Αθήνα από τη FIBA ως ασφαλής προορισμός. Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει λάβει υπόψιν της όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διοργανώσει άρτια αυτή τη διοργάνωση. Η συνεργασία της ΑΕΚ με την Πολιτεία είναι άρτια κι αποτελεσματική. Τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις ταυτίζονται απόλυτα με την φιλοσοφία μας, οι οποίες προάγουν τον αθλητικό τουρισμό και τονώνουν τις τοπικές οικονομίες. Η Ελλάδα σας καλωσορίζει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments