Ελλάδα

Ελλάδα Ρωσία πτήσεις: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα από τις 7 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα Ρωσία πτήσεις: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα από τις 7 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα Ρωσία πτήσεις: Με Κοινή Υπουργική Απόφαση η χώρα μας ανοίγει τα σύνορά της για τους Ρώσους πολίτες από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χώρα μας έχουν όσοι Ρώσοι πολίτες το επιθυμούν από τις 7 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Ελλάδα θα ανοίξει μερικώς τα σύνορά της για τους Ρώσους από τις 7 του μηνός ύστερα από την απαγόρευση εισόδου που είχε επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι από την 1η Ιουλίου, όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα άρχισαν να δέχονται πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά η Ρωσία δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χωρών από τις οποίες επιτρέπονται οι αφίξεις.

Σημειώνεται πως στη χώρα μας επιτρέπεται να φτάσουν το μέγιστο 500 Ρώσοι πολίτες, αποκλειστικά μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. Πρέπει να έχουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ PCR για τον ιό, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί το αργότερο 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, από πιστοποιημένα εργαστήρια, που θα αναγράφει όλα τα δεδομένα στα αγγλικά.

Υπενθυμίζεται πως το αρνητικό τεστ είναι προϋπόθεση για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα και από πολλές χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μάλτα, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα, κλειστά παραμένουν τα ελληνικά σύνορα για αφίξεις από Τουρκία και Καταλονία, τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου.

Νέες αεροπορικές οδηγίες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία έως τις 15 Σεπτεμβρίου, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται 11 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παρατείνεται έως τις 15 Σεπτεμβρίου η αεροπορική οδηγία (notam) που αφορά τους ταξιδιώτες από Ισραήλ και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό, ενώ ορίζεται ανώτατο όριο εισόδου 1.200 ταξιδιωτών την εβδομάδα από το Ισραήλ και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω.

Ακόμη, η ΥΠΑ ενημερώνει και για την παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται και την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξη. Επισημαίνεται ότι πριν από την αποδοχή των επιβατών για επιβίβαση, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν:

  • Την επιβεβαίωση για υποβολή PLF τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα πριν από την πτήση, το οποίο είναι υποχρεωτικό ταξιδιωτικό έγγραφο.
  • Την αλληλογραφία με το κωδικό QR και το PLF.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments