Ελλάδα

Λέσβος κορωνοϊός: Κρούσμα στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια

Λέσβος κορωνοϊός: Κρούσμα στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια
Λέσβος κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του νησιού μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορωνοϊού.

Έντονη είναι η ανησυχία των αρχών στη Λέσβο καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. ‘Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ πρόκειται για έναν 40χρονο Σομαλό, ο οποίος είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας. Ο άνδρας φέρεται να είχε ταξιδέψει τον Αύγουστο στην Αθήνα για να βρει δουλειά. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και επέστρεψε στη Μόρια, όπου και βρέθηκε θετικός στον ιό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σπεύδει στη νησί και στη δομή της Μόριας προκείμενου να γίνει η ιχνηλάτηση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Η είσοδος και η έξοδος από την προσφυγική δομή αναμένεται να γίνεται με θερμομέτρηση, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί καραντίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες έχουν επιβεβαιωθεί στη Μυτιλήνη 32 κρούσματα. Με ανακοίνωση της η Επιτροπή Γνωμοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης για θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού σημειώνει ότι «η κατάσταση εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη» επίσης κάνε γνωστό ότι από την Παρασκευή 28 Αυγούστου έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 32 θετικά κρούσματα, της νόσου σε σύνολο 100 κρουσμάτων από τις 12 Αυγούστου όταν και ξέσπασε το κύμα της πανδημίας στην πόλη της Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί βρίσκεται ήδη σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων:

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, έχουν αποφασιστεί τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για την Π.Ε. Λέσβου:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 17 ημέρες από το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments