Πολιτική

Τουρκικό ΥΠΕΞ Die Welt: Διαψεύδει τη γερμανική εφημερίδα περί Ερντογάν και «θερμού» επεισοδίου

Τουρκικό ΥΠΕΞ Die Welt: Διαψεύδει τη γερμανική εφημερίδα περί Ερντογάν και «θερμού» επεισοδίου
Τουρκικό ΥΠΕΞ Die Welt: Ο Χαμί Ακσόι έκανε λόγο για αποκυήματα φαντασίας, ενώ προχώρησε και σε «συστάσεις» προς την Ελλάδα.

Διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt που ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει εντολή για να καταρριφθεί ελληνικό μαχητικό ή να βυθιστεί ελληνικό πλοίο. O εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt, αλλά και τις δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά: «H είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο. Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Θυμίζουμε ότι χθες η εφημερίδα Die Welt της Γερμανίας υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα «θερμό» επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως μετέδωσε το OPEN, με ανταπόκριση από την Άγκυρα, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι στρατιωτικοί ήταν αυτοί που απέτρεψαν ένα «θερμό» επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αγνόησαν τον αιμοσταγή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητούσε «βύθιση πλοίου, ή κατάρριψη αεροσκάφους, με όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια ζωών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN σήμερα και μιλώντας για το δημοσίευμα της Diw Welt επισήμανε ότι πρόκειται για έγκριτη εφημερίδα και ότι αυτό το δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί (σ.σ. μέχρι την ώρα που μίλησε), ούτε από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά ούτε και από την τουρκική Πρεσβεία στο Βερολίνο.

«Αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ποιος προκαλεί στην περιοχή και ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας. Εμείς δουλεύουμε με τους εταίρους μας συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας. Αναδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι άλλοι προκαλούν ένταση στην περιοχή και θέλουν με κάθε τρόπο την αποσταθεροποίηση», πρόσθεσε ο κ.Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments