Ελλάδα

Δομή μεταναστών Οινόφυτα: Σε καραντίνα λόγω δύο κρουσμάτων κορωνοϊού

Δομή μεταναστών Οινόφυτα: Σε καραντίνα λόγω δύο κρουσμάτων κορωνοϊού
Δομή μεταναστών Οινόφυτα: Μετά από τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, η συγκεκριμένη δομή τίθεται σε υγειονομική απομόνωση μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στα Οινόφυτα «χτύπησε» ο κορωνοϊός. Μετά τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων η συγκεκριμένη δομή τίθεται σε καραντίνα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θετικός στον ιό βρέθηκε ένας 45χρονος ο οποίος διέμενε στη δομή. Ο 45χρονος με καταγωγή από το Ιράκ είναι πατέρας μονογονεϊκής οικογένειας, η κόρη του οποίου δεν έχει νοσήσει. Το κρούσμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, όπου και νοσηλεύεται.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών του και ελήφθη δειγματοληπτικό τεστ από 18 άτομα, εκ των οποίων μια γυναίκα 27 ετών από τη Συρία ανιχνεύθηκε θετική στον ιό. Η 27χρονη θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με την οικογένεια της. Η εκ νέου διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη.

241 τα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 241 κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ πέντε ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 241 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10998, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2174 (19.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4843 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

39 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 278 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Σήμερα ακόμα έγινε γνωστό ότι σε καραντίνα μπήκε ο Ξενώνας Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: «Τα ξημερώματα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, ωφελούμενος του Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων Αστέγων παρουσίασε πυρετό και αφού η κατάστασή του εκτιμήθηκε από το υγειονομικό προσωπικό της δομής διακομίστηκε με ασθενοφόρο ως ύποπτο κρούσμα Covid-19 στον Ευαγγελισμό για περαιτέρω διερεύνηση.

Νωρίς το πρωί το Νοσοκομείο ενημέρωσε ότι το τεστ Covid-19 που του έγινε ήταν θετικό και ο ωφελούμενος παρέμεινε για νοσηλεία. Από εκείνη τη στιγμή ο Ξενώνας τέθηκε σε περιορισμό και επιτήρηση.

Άμεσα διενεργήθηκε απολύμανση της δομής, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ για τη διενέργεια τεστ Covid-19 στους 80 ωφελούμενους και στο προσωπικό της δομής (33 άτομα), ενώ ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους από τους οποίους οι δύο είναι γιατροί και οι έξι νοσηλευτές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments