Ελλάδα

Μειωμένη κατά 60,4 % η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Μειωμένη κατά 60,4 % η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος
Ανώμαλη προσγείωση για τον Ελληνικό τουρισμό καθώς η επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι μειωμένη κατά 60,4%.

Ανώμαλη προσγείωση για τον τουρισμό το φετινό έτος, με «δράστη» τον κορωνοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι  η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Αύγουστο κατέγραψε «βουτιά» της τάξης του 60,4%, σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με 1,2 εκατ. επιβάτες περίπου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στα αεροπορικά ταξίδια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για τον μήνα Αύγουστο, οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 47% και 66,2% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,3% σε σχέση με το 2019 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου. Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,4%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,3%.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 ανήλθε σε 77.584, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49,7 % σε σχέση με το 2019 λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου – Αυγούστου, εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44,2% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 53,8%.

Ανοίγουν τα σύνορα για τους Ρώσους

Την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη χώρα μας έχουν όσοι Ρώσοι πολίτες το επιθυμούν από τις 7 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Ελλάδα θα ανοίξει μερικώς τα σύνορά της για τους Ρώσους από τις 7 του μηνός ύστερα από την απαγόρευση εισόδου που είχε επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται, ότι από την 1η Ιουλίου, όλα τα αεροδρόμια στην Ελλάδα άρχισαν να δέχονται πτήσεις από το εξωτερικό, αλλά η Ρωσία δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των χωρών από τις οποίες επιτρέπονται οι αφίξεις. Σημειώνεται πως στη χώρα μας επιτρέπεται να φτάσουν το μέγιστο 500 Ρώσοι πολίτες, αποκλειστικά μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. Πρέπει να έχουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ PCR για τον ιό, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί το αργότερο 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, από πιστοποιημένα εργαστήρια, που θα αναγράφει όλα τα δεδομένα στα αγγλικά.

Υπενθυμίζεται πως το αρνητικό τεστ είναι προϋπόθεση για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα και από πολλές χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μάλτα, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα, κλειστά παραμένουν τα ελληνικά σύνορα για αφίξεις από Τουρκία και Καταλονία, τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments