Ελλάδα

Υπουργείο Οικονομικών κορωνοϊός: Εκκενώθηκε το κτήριο ύστερα από κρούσμα

Υπουργείο Οικονομικών κορωνοϊός: Εκκενώθηκε το κτήριο ύστερα από κρούσμα
Υπουργείο Οικονομικών κορωνοϊός: Πρόκειται να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους. Οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στη δουλεία τους τις επόμενες ημέρες.

Εκκενώθηκε νωρίτερα σήμερα το κτήριο του υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους έπειτα από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε επενδυτή που επισκέφτηκε χθες τον υπουργό ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Παπαθανάση. Έτσι,μΜε εντολή της υπηρεσιακής γραμματέως οι υπάλληλοι του υπουργείου αποχώρησαν και θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως η εκκένωση του κτηρίου γίνεται βάση του πρωτοκόλλου που πρέπει να ακολουθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, το πρωί με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, έκανε γνωστό ότι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης μπαίνουν σε καραντίνα καθώς είχαν συναντήσει το συγκεκριμένο άτομο που διαγνώσθηκε θετικό στον ιό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη αλλά λίγο πριν την αναχώρησή τους ενημερώθηκαν πως ο επενδυτής από το εξωτερικό, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή, βρέθηκε θετικός.  Σημειώνεται πως οι δύο υπουργοί δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό όταν ενημερώθηκαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με το κρούσμα. Εκτός όμως από τους δύο αυτούς υπουργούς σε καραντίνα μπαίνει και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώςς ήρθε και αυτός σε επαφή με τον ίδιο ξένο επενδυτή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επρόκειτο να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments