Πως Να

Πώς να περιποιηθούμε σωστά τα φυτά μας μετά τις διακοπές

Πώς να περιποιηθούμε σωστά τα φυτά μας μετά τις διακοπές
Φυτά διακοπές: Πολύς είναι ο κόσμος που έλειπε και τώρα καλείται να περιποιηθεί τα φυτά του.

Τα φυτά που έχουμε επιλέξει, επειδή μας αρέσουν, όσο ανθεκτικά και αν είναι, έχουν ανάγκη από νερό και σωστή ισορροπία στο φως και τον ίσκιο.

Τι πρέπει να γίνει μετά από την επιστροφή των διακοπών;

Για αυτό, αν και τα φυτά εσωτερικού χώρου, μολονότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, σε περίπτωση που τα αφήσετε χωρίς να τα περιποιηθείτε για αρκετό καιρό, υπάρχει το ενδεχόμενο να καταστραφούν. Οπότε, μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές μπορεί να τα βρείτε μαραμένα και σχεδόν νεκρά… Για αρχή, το ιδανικό είναι να αφαιρέσετε οτιδήποτε υπάρχει και είναι ξερό, όπως φύλλα και κλωναράκια.

Επίσης, δεν πρέπει να το παρακάνετε με το νερό και καλό είναι να μην ποτίζετε με πολύ νερό τα φυτά εκείνα που φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από την ανθρώπινη απουσία ενώ παράλληλα, ας κάνετε μια λίπανση των φυτών αυτή την περίοδο προκειμένου να επανέλθουν στην καλή τους κατάσταση. Παράλληλα, η αλλαγή γλάστρας αποτελεί μια πολύ καλή, χρήσιμη και ωφέλιμη στρατηγική ενώ και η προσθήκη χώματος θα βοηθήσει.

Τι πρέπει να κάνεις κάποιος πριν φύγει για διακοπές;

Από την άλλη, αν τώρα ετοιμάζεστε να λείψετε για κάποιες μέρες λόγω διακοπών, γιατί και ο Σεπτέμβρης είναι μια πολύ καλή εποχή για χαλάρωση, τότε καλό είναι να προνοήσετε κάποια πράγματα για τα φυτά σας, ώστε να παραμένουν φρέσκα και υγιή. Γενικά, το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει κάποιο άτομο, που να μπορεί να τα φροντίζει και να τα ποτίζει τακτικά. Όμως μερικές φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Μια λύση είναι, αν έχετε πολλά φυτά στο σπίτι σας, βάλτε τα μαζί σε μια μικρή μπανιέρα ή έναν κάδο και γεμίστε τα μέχρι πέντε εκατοστά νερό. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, αν πρόκειται για μια εβδομάδα ή δέκα ημέρες.

Ο αρχιτέκτονας τοπίου και γεωπόνος, Νίκος Σαββάκης έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Καλοκαίρι #not» για το πώς να περιποιηθείτε και να φροντίσετε τα φυτά σας, που πιθανόν να έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω της απουσίας κατά τις καλοκαιρινές διακοπές:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments