Πολιτική

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Στη συμπρωτεύουσα σήμερα ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με φορείς της πόλης

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Στη συμπρωτεύουσα σήμερα ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με φορείς της πόλης
Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Στο περιθώριο αυτό θα συνομιλήσει με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και θα ενημερωθεί για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ενόψει της ομιλίας του στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με παραγωγικούς φορείς ενώ αναμένεται να βρεθεί και στο Technopolis ICT Business Park. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 11:00. Στις 12:00, θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Έπειτα, στις 12:45, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με επιστημονικούς φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ.

Στη συνέχεια, περίπου στις 14:00, θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα ενημερωθεί για την πορεία της κατασκευής του μετρό, την προσπάθεια βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, την ανάπλαση της ΔΕΘ, τις επενδύσεις στο λιμάνι, την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, την πορεία υλοποίησης του Thess Intec, την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Πάυλου Μελά, το επιβλητικό έργο Fly Over στην περιφερειακή οδό και την κατασκευή των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Αμφίπολης – Δράμας.

Το απόγευμα και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω συναντήσεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί στο Technopolis ICT Business Park και μετά να αναχωρήσει για την Αθήνα. Σημειώνεται πως τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η επίσκεψη αυτή λειτουργεί προπαρασκευαστικά ενόψει της ομιλίας του στο πλαίσιο του οικονομικού – πολιτικού φόρουμ, που θα πάρει τη θέση της ματαιωθείσας 85ης Διεθνούς Έκθεσης.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία αυτή θα παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Αναμένεται λοιπόν, να εστιάσει στον τρόπο, με τον οποίο θα ενισχυθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Ακόμη, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά, αλλά και η ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εξαγγελίες θα αφορούν και την μείωση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις. Για τον εταιρικό φόρο φαίνεται πως η μείωση της θα γίνει μεταγενέστερα, λόγω της πτώσης των εταιρικών κερδών που προκαλεί η πανδημία. Στις εξαγγελίες θα συμπεριληφθεί και η μείωση κατά μια μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments