Διεθνή

Εμβόλιο κορωνοϊός: Και η Γερμανία στο παιχνίδι για την παραγωγή του

Εμβόλιο κορωνοϊός: Και η Γερμανία στο παιχνίδι για την παραγωγή του
Εμβόλιο κορωνοϊός: «Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες 10 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους».

Η Γερμανία ανακοίνωσε πως γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία προβλέπει ότι θα είναι σε θέση έως τα τέλη του έτους να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιό της κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μέχρι τα τέλη του έτους πιθανόν να είναι έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γερμανική Curevac αναμένει ότι θα είναι σε θέση μέχρι τα τέλη του έτους να παράγει σε κλίμακα το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 το οποίο αναπτύσσει, όπως δήλωσε ο επενδυτής Ντίτμαρ Χοπ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Θέλουμε να έχουμε διαθέσιμες δέκα εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του έτους», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Χοπ, ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας λογισμικού SAP.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτήν την κούρσα», είπε ο Χοπ. «Όμως θέλουμε να κερδίσουμε την κούρσα για την παραγωγή του καλύτερου εμβολίου και εδώ έχουμε καλές πιθανότητες». Ο ίδιος τόνισε πως αναμένει ότι η κανονιστική άδεια θα δοθεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο του 2021, αν και μια περιορισμένη άδεια θα μπορούσε να δοθεί φέτος προκειμένου να εμβολιαστούν άνθρωποι που λόγω της δουλειάς τους κινδυνεύουν να προσβληθούν από κορωνοϊό ή κατοικούν σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης. Οι ανταγωνίστριες της Curevac, η αμερικανική Moderna και η γερμανική Biontech, είναι πιθανό να διαθέσουν πρώτες στην αγορά τα εμβόλια που ετοιμάζουν.

«Δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί μέχρι τα μέσα του 2021», σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Στον αντίποδα, εκπρόσωπος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε πως δεν αναμένονται εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αυστηρών ελέγχων της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειάς τους. «Δεν περιμένουμε ότι θα δούμε εκτεταμένους εμβολιασμούς μέχρι τα μέσα του ερχόμενου έτους», δήλωσε η εκπρόσωπος Μάργκαρετ Χάρις στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη. «Αυτή η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι», πρόσθεσε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments