Πολιτική

Γεωργιάδης κορωνοϊός: Η επαφή με το θετικό κρούσμα και η καραντίνα

Γεωργιάδης κορωνοϊός: Η επαφή με το θετικό κρούσμα και η καραντίνα
Γεωργιάδης κορωνοϊός: Το πως ήρθε σε επαφή με τον επενδυτή που νοσεί από κορωνοϊό εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας πως θα κάνει το τεστ αύριο Σάββατο.

Σε καραντίνα έχει μπει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως ήρθε σε επαφή με τον επενδυτή που νοσεί καθώς και πως πληροφορήθηκε ότι πρέπει να απομονωθεί έως ότου κάνει το τεστ και βγει αρνητικό. «Η πανδημία δεν κάνει διάκριση στα αξιώματα. Στην πανδημία είμαστε όλοι ισότιμοι, είτε πρωθυπουργός είτε απλός πολίτης. Και τα κυβερνητικά στελέχη τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός από το σπίτι του.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έμαθαν τα νέα, αυτός και οι άλλοι δύο υπουργοί, λίγο πριν μπουν στο αεροσκάφος για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνοδέψουν τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην πόλη.

«Το μάθαμε 10 λεπτά πριν μπούμε στο κυβερνητικό αεροσκάφος για τη Θεσσαλονίκη. Ο επενδυτής είχε έρθει έχοντας κάνει τεστ 72 ώρες πριν, που βγήκε αρνητικό, αλλά σε νέο τεστ στο αεροδρόμιο βγήκε θετικός, κι αμέσως μάς πήρε τηλέφωνο. Τον ευχαριστούμε, είναι πολύ υπεύθυνος, φαντάζεστε να είχαμε μπει στο αεροπλάνο και να μιλάμε με άλλους υπουργούς και τον πρωθυπουργό… Ο επενδυτής είναι ασυμπτωματικός» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια έκανε γνωστό πως αύριο, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό. «Είμαι πολύ καλά. Θα κάνουμε τεστ αύριο το απόγευμα, αν είναι αρνητικό θα μάς το πει ο ΕΟΔΥ. Νιώθω πολύ καλά» διαβεβαίωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ο ιός υπάρχει… Πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των γιατρών. Είναι ευτύχημα που έχουμε τον υπολογιστή, έχουμε τηλεδιασκέψεις μέχρι το βράδυ ανά δεκάλεπτο».

Σημειώνεται πως εκτός από τον κ. Γεωργιάδη σε καραντίνα έχουν μπει ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς ήρθαν και οι δυο τους σε επαφή με τον ίδιο ξένο επενδυτή. Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, επρόκειτο να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments