Πολιτική

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα
Κορωνοϊός ενημέρωση: Για τον Δεκέμβριο προβλέπεται η παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου κορονοϊού από την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για τον Δεκέμβριο προβλέπεται η παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου κορωνοϊού από την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως είπε: «Από τον Δεκέμβριο θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων και ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την AstraZeneca». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προμήθεια εμβολίων. Έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με AstraZeneca. Ο προγραμματισμός για την παραλαβή των δόσεων είναι ο Δεκέμβρης. Από τον Δεκέμβρη θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις».

Κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα, ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος:

«Υπάρχει στην Ελλάδα μια αύξηση των κρουσμάτων την οποία και ξέρουμε όλοι», είπε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι ένας από τους βασικούς λόγους είναι η χαλάρωση λόγω και του καλοκαιριού. Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο κ. Γώγος ως προς την περίοδο που εμφανίζεται αυτό γιατί έρχεται η φθινοπωρινή περίοδος και εκεί πρέπει πρέπει να δώσουμε όλη μας την δύναμη.

Πρέπει να προφυλάξουμε τα νοσοκομεία, είπε ο κ. Γώγος και να διαφυλάξουμε το νοσοκομειακό σύστημα, στείρο, είπε χαρακτηριστικά. Παίρνοντας τα μέτρα για τον κορονοϊό θα περιορίσουμε και άλλες ιογενείς λοιμώξεις όπως η γρίπη, πρόσθεσε ο κ. καθηγητής.

Όπως είπε, το βασικό φορτίο σηκώνει η αμερικανική ήπειρος, ενώ ακολουθεί η νοτιοανατολική Ασία. Ο κ. Γώγος έκανε λόγο για «έξαρση (του κορονοϊού) στην Ευρώπη», ένα είδος «δεύτερου κύματος στην Ευρώπη που συμμετέχει και η Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Στην Ευρώπη το φαινόμενο σχετίζεται με την άρση των μέτρων προστασίας» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην προέλευση των κρουσμάτων:

Μίλησε για 841 εισαγόμενα τον Αύγουστο και μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με πάνω από 6.000 συνολικά κρούσματα, δηλαδή περίπου το 13%. Το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά, ενώ το 66% σχετίζεται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τέλος, υπάρχουν και δεδομένα με γνωστές συρροές.

Ο Χαράλαμπος Γώγος ολοκλήρωσε την ενημέρωση απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να μην έχουν «ανοιχτά αφτιά στην παραπληροφόρηση». «Άλλο επιστημονική συζήτηση και άλλο παραπληροφόρηση. Είμαι αισιόδοξος γιατί έχουμε καλύτερες θεραπευτικές δυνατότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ενημέρωση:

Δείτε Live την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Freitag, 4. September 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments