Πολιτική

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Θα γίνουν πανελλαδικά έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Θα γίνουν πανελλαδικά έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Ο υφυπουργός επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και έτσι οι έλεγχοι θα ενταθούν για να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Τον λόγο μετά τον Χαράλαμπο Γώγο που συμμετείχε σήμερα στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο υφυπουργός αρχικά επανέλαβε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τόνισε ότι σε εξέλιξη είναι οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και θα συνεχιστούν πανελλαδικά. Τόνισε ότι τις επόμενες 10 μέρες, στόχος είναι να έχουν τελειώσει αυτοί οι έλεγχοι. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κανόνες που ισχύουν για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους. Επισήμανε ότι αν ένας εργαζόμενος έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού, τότε πρέπει να μπει σε καραντίνα και να ενημερώσει τη Μονάδα του. Πρόσθεσε ακόμα ότι ισχύουν: η αναβολή μη αναγκαίων αδειών προσωπικού, τα τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία, η αποφυγή ταξιδιού στο εξωτερικό, ο περιορισμός σε κοινούς χώρους συνάθροισης εφόσον κάποιος είναι θετικός στον ιό.

Ο υφυπουργός επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Εξήγησε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για να «πέσει» το επιδημιολογικό φορτίο. Επίσης, ανέφερε ότι θα γίνουν τεστ κορωνοϊού σε όλους όσους στρατεύονται μέσα στον Σεπτέμβριο.

  • 7-10 Σεπτεμβρίου: Στον Στρατό Ξηράς
  • 8-14 Σεπτεμβρίου: Στην Αεροπορία
  • 15-23 Σεπτεμβρίου: Στο Ναυτικό

Δείτε Live την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Freitag, 4. September 2020

202 τα κρούσματα σήμερα και ένας θάνατος

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει τα κρούσματα για σήμερα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments