Video

Μάριον Μιχελιδάκη: Η απίστευτη ερώτηση Μητροπολίτη στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ [vid]

Μάριον Μιχελιδάκη: Η απίστευτη ερώτηση Μητροπολίτη στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ [vid]
Μάριον Μιχελιδάκη: Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες η ευφάνταστη απορία που εξέφρασε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επι-κοινωνία» με τη Μάριον Μιχελιδάκη στην ΕΡΤ1, το πρωί της Παρασκευής.

Παίρνοντας τον λόγο από τη δημοσιογράφο ο ιεράρχης σχολίασε ότι το κλίμα είναι υπερβολικά βαρύ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προσπαθώντας να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα, ζήτησε την άδεια από την Μ. Μιχελιδάκη να της απευθύνει μια ερώτηση. «Έχετε σχέση με το Εξκάλιμπερ; Μάριον δεν είναι το όνομά σας;». Η δημοσιογράφος αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση του Μητροπολίτη, σπεύδοντας να του υπενθυμίσει ότι βρίσκονται στον αέρα. Εκείνος απολογήθηκε επισημαίνοντας ότι προσπάθησε να ελαφρύνει λίγο το βαρύ κλίμα.

Ωστόσο, η λαίδη Μάριον πρωταγωνιστούσε στον μύθο του «Ρομπέν των Δασών» και όχι στο «Εξκάλιμπερ», όπου η αγαπημένη του βασιλιά Αρθούρου ήταν η λαίδη Γκουίνεβιρ.

Δείτε το απόσπασμα

Τι είναι το Εξκάλιμπερ

Το Εξκάλιμπερ (Excalibur, ουαλλική γλώσσα Caledfwlch Καλεντβούλχ), σύμφωνα με τον μύθο, ήταν ένα σπαθί το οποίο ήταν καρφωμένο σε έναν βράχο και όποιος ιππότης κατάφερνε να το βγάλει από εκεί θα γινόταν βασιλιάς της Αγγλίας. Το Εξκάλιμπερ στον βράχο το είχε βάλει ο πατέρας του Αρθούρου Ούθερ Πεντράγκον λίγο πριν πεθάνει (το οποίο σπαθί είχε δώσει στον Ούθερ ο Μάγος Μέρλιν). Πολλοί ιππότες συνέρρεαν γύρω από αυτό και προσπαθούσαν να το βγάλουν, πολλοί μονομαχούσαν για το ποιος θα το τραβήξει πρώτος.

Σε μια τέτοια μονομαχία σπάει το σπαθί ενός ιππότη και αυτός διατάζει τον υπηρέτη του να του φέρει ένα άλλο. Αυτός τότε τράβηξε το Εξκάλιμπερ και το έβγαλε από τον βράχο, ο υπηρέτης ήταν ο Αρθούρος ο οποίος έγινε ο βασιλιάς της Αγγλίας. Όταν ο Αρθούρος τραυματίστηκε θανάσιμα στη μάχη με τον γιό του Μόρντρεντ ζήτησε από τον ιππότη Μπέντβιρ να το πετάξει στην πρώτη λίμνη που θα συναντούσε μπροστά του, αυτός προσποιήθηκε δύο φορές ότι το έκανε, ο Αρθούρος επέμενε και τελικά το πέταξε. Από τα νερά της λίμνης εμφανίστηκε η κυρά της λίμνης, η νόμιμη κάτοχός του, η οποία το πήρε για πάντα μαζί της. Πιθανά να βρίσκεται στην κοντινότερη λίμνη ή ποταμό που βρίσκεται στο Λονδίνο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments