Ελλάδα

Φωτιά Κεφαλλονιά: Σε ύφεση μετά την υποχώρηση των ανέμων – Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει ο δήμαρχος

Φωτιά Κεφαλλονιά: Σε ύφεση μετά την υποχώρηση των ανέμων – Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει ο δήμαρχος
Φωτιά Κεφαλλονιά: Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, καθώς οι άνεμοι εξασθένησαν και οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο. Οι κάτοικοι από το Καπανδρίτι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα στα Αννινάτα του Ελειού, καθώς έχουν εξασθενίσει οι άνεμοι και οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Η  φωτιά είχε απειλείσει κατοικημένες περιοχές αλλά ευτυχώς οι οικισμοί σώθηκαν και οι κάτοικοι γύρισαν στα σπίτια τους. Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες

Ωστόσο υπάρχουν άλλες δύο εστίες, στην Αγία Ειρήνη, και αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εστίες της φωτιάς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται μεταξύ άλλων από 102 πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εθελοντές.

Η πυρκαγιά κατακαίει από χθες Παρασκευή δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα από διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Αργοστολίου

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» τόνισε ότι σήμερα Σάββατο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι πολύ καλύτερη από χθες το βράδυ. Μετά τις 12 το βράδυ οι άνεμοι έπεσαν και έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά. Οι κάτοικοι του χωριού Καπανδρίτι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους αλλά μετά από λίγες ώρες επέστρεψαν.

«Έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις καθώς υπήρχαν οκτώ εστίες κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Καταφέραμε όμως να μην θρηνήσουμε θύματα και να μην καούν σπίτια» είπε ο δήμαρχος που κάνει λόγο για υπόνοιες εμπρησμού.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και για σήμερα Σάββατο. Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης που κυκλοφορεί η Πολιτική Προστασία, 5 είναι οι Περιφέρειες στη χώρα που κινδυνεύουν περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments