Ελλάδα

Κίνηση τώρα: Μποτιλιάρισμα λόγω τροχαίου στην Παραλιακή

Κίνηση τώρα: Μποτιλιάρισμα λόγω τροχαίου στην Παραλιακή
Κίνηση τώρα: Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κοσμά. Η κίνηση γίνεται μετ’ εμποδίων με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Τροχαίας, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το εάν υπάρχουν τραυματίες.

Δείτε παρακάτω τον χάρτη της Google, που δείχνει την κίνηση στην Παραλιακή. Με το κόκκινο χρώμα φαίνεται από ποιο σημείο ξεκινούν οι κυκλοφοριακές δυσχέρειες.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία από το 2010 μέχρι το 2019

Τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων σε οδικά ατυχήματα στην , της τάξεως του 44% κατέγραψε η Ελλάδα κατά τη δεκαετία 2010 – 2019, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο στην οδική ασφάλεια. Τα θύματα των οδικών ατυχημάτων μειώθηκαν σημαντικά και κατά το πρώτο τετράμηνο φέτος, λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε μείωση θανάτων στους δρόμους κατά 18% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ για τον μήνα Απρίλιο η μείωση ήταν 58% σε σχέση με πέρυσι, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων για το Πάσχα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από διαδικτυακή συζήτηση για την οδική ασφάλεια που οργάνωσαν η INTERAMERICAN και η Anytime με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας (ΕΜΠ) για τη βιώσιμη Μετακίνηση. Ωστόσο, παρά την εντυπωσιακή μείωση, κατά το 2019 ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας παρέμεινε σχεδόν σταθερός σε σχέση με το 2018, ενώ στην Ε.Ε. σημειώθηκε μείωση περίπου 3%, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην 21η θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (65 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού), σε σημαντική απόσταση από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. (51 νεκροί ανά εκατομμύριο πληθυσμού). Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας εξελίσσεται ως ο πλέον καθοριστικός για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments