Πως Να

Πώς να αποταμιεύσω χρήματα

Πώς να αποταμιεύσω χρήματα
Αποταμίευση χρημάτων τρόποι: Η δυσκολία περιορισμού των εξόδων είναι από τα πιο συχνά προβλήματα.

Την ώρα που καλούμαστε να ανταποκριθούμε καθημερινά στις δεκάδες οικονομικές μας υποχρεώσεις, σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βάλουμε λεφτά στην άκρη προκειμένου και να είμαστε πιο άνετα και να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη συνθήκη αν αυτή προκύψει.

Η αποταμίευση, ειδικά για τους επιρρεπείς, είναι δύσκολο… άθλημα, πολύ περισσότερο σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε αφού είμαστε αντιμέτωποι και με μια οικονομική και με μια υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Από την άλλη, και πάλι, ένα μικρό, έστω ελάχιστο ποσό στο τέλος του μήνα μπορεί να μπει στην άκρη. Για αυτό μαζέψαμε και παρουσιάζονται παρακάτω μερικά έξυπνα tips που βοηθούν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Βάλε τα ψιλά σε κουμπαρά

Ένα αντικείμενο που έχει συνδεθεί με τα παλαιότερα κυρίως χρόνια αλλά είναι εξίσου αποδοτικό καθώς θα βρεθείς με χρήματα εκεί που δεν το περιμένεις. Στο τέλος του μήνα λοιπόν, θα έχεις μαζέψει πάνω το λιγότερο 15 ευρώ και στο τέλος του χρόνου θα έχεις εξοικονομήσει τουλάχιστον 150 ευρώ τα οποία σε άλλη περίπτωση θα είχαν σπαταληθεί, εφόσον μπαίνει στην άκρη τουλάχιστον μισό ευρώ.

Χρησιμοποίησε κουπόνια

Πολλές είναι εκείνες οι εταιρείες που κάνουν προσφορές με κουπόνια. Είτε τα τοποθετούν δίπλα στα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, είτε τα ίδια τα σούπερ μάρκετ δίνουν δικά τους εκπτωτικά στο τέλος της κάθε αγοράς. Πολλές φορές κάτι ανάλογο κάνουν και μεγάλα πολυκαταστήματα.

Στρογγυλοποίησε προς τα κάτω

Όταν έρχεται η παραμονή της πληρωμής, κάνε έναν έλεγχο στο αποθεματικό στην τράπεζα. Αν το νούμερο που θα δεις στην οθόνη το επιτρέπει τότε κάνε μια μικρή στρογγυλοποίηση προς τα κάτω και αποταμίευσε τη διαφορά. Για παράδειγμα, αν στον λογαριασμό έχουν μείνει 139 ευρώ, βγάλε τα 9 και βάλε τα στον αποταμιευτικό σου λογαριασμό ή έστω… στον κουμπαρά που μαζεύεις τα κέρματα.

Περιόρισε τα περιττά έξοδα

Μην σπαταλάς χωρίς να σημειώνεις τα έξοδά σου. Αυτό σημαίνει να κάνεις έξυπνες αγορές στις εκπτώσεις, να κόψεις ή έστω να περιορίσεις συνήθειες επιζήμιες τόσο για την τσέπη σου όσο και για την υγεία σου όπως το τσιγάρο και χρησιμοποίησε τα πόδια αντί του αυτοκινήτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments