Διεθνή

Διαψεύδει η Τουρκία – Δεν γίνεται συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα

Διαψεύδει η Τουρκία –  Δεν γίνεται συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα
Η μεταφορά των αρμάτων μάχης αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς, σύμφωνα με το Anadolu.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης νωρίτερα σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν δύο αυτοκινητοπομπές με 40 τανκς από τα σύνορα της Συρίας με προορισμό τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, ενώ οι δύο αυτοκινητοπομπές θα φτάσουν στην Αδριανούπολη με πλοία που θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Ωστόσο, σύμφωνα με το Anadolu το οποίο αναμεταδίδει ότι η μεταφορά των αρμάτων μάχης αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα.

 “Η στάλα που ξεχείλισε το ποτήρι”

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζου επίσης χαρακτηριστικά ότι «η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε γκωλ» και των Ελλήνων στρατιωτών στο Καστελόριζο ήταν η στάλα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Διάλογο ή πόλεμο θέλει τελικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Την ώρα που καλεί την Ελλάδα σε συζητήσεις για την Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί με πολεμική σύγκρουση τονίζοντας πως η χώρα του έχει τη στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια νοσοκομείου και στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή είπε χαρακτηριστικά: «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments