Πολιτική

Ερντογάν για Ελλάδα: Εύχομαι να μην πληρώσουν όπως πριν από 100 χρόνια

Ερντογάν για Ελλάδα: Εύχομαι να μην πληρώσουν όπως πριν από 100 χρόνια
Ερντογάν για Ελλάδα: Ακόμα μία δήλωση με άρωμα πολέμου φαίνεται να έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Εύχομαι να μην πληρώσουν όπως πριν από 100 χρόνια είπε, αναφερόμενος στην Μικρασιατική εκστρατεία.

Σε νέα δήλωση με άρωμα πολέμου προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά στις ήδη οξυμένες σχέσεις των δύο χωρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, τονίζει: «Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα», αναφερόμενος προφανώς στην Μικρασιατική εκστρατεία.

Ολόκληρη η δήλωσή του σε ομιλία του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

Στόλτενμπεργκ και Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών συζητήθηκαν το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρόσφατες εξελίξεις, καθώς η Ελλάδα αρνήθηκε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Άγκυρα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Στόλτενμπεργκ-Τσαβούσογλου έρχεται μετά την αναδίπλωση του γ.γ. του ΝΑΤΟ σχετικά με τα περί συμφωνίας για έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, μεταξύ των δύο χωρών διεξάγονται μόνο τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο στο ΝΑΤΟ.

«Δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία γι’ αυτόν τον μηχανισμό, ακόμη», είπε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε πως πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις, παρά για διαπραγματεύσεις. «Είναι τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Συνεπώς, προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για αποκλιμάκωση», επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments