Αθλητισμός

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Στέλιος Μαλακόπουλος στο μήκος

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Στέλιος Μαλακόπουλος στο μήκος
Στέλιος Μαλακόπουλος: Έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος, καταφέρνοντας άλμα 6 μέτρων και 93 εκατοστών.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ στο μήκος και πια στόχος του είναι τα εφτά μέτρα. Ο Έλληνας πρωταθλητής, στην πρώτη κιόλας προσπάθεια στο μήκος κατηγορίας Τ62, κατέρριψε το ρεκόρ κόσμου, με άλμα στα 6 μέτρα 93 εκατοστά (+1,04). Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος από τον Ιούλιο στο Βερολίνο με 6 μέτρα 87 εκατοστά.

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, που στήθηκε στην κεντρική πλατεία του Ίνσμπρουκ για να διεξαχθούν τα αγωνίσματα του μήκους και του επί κοντώ στο πλαίσιο του 16th International Golden Roof Challenge, o Στέλιος Μαλακόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία για να βελτιώσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ και να βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τα επτά μέτρα.

Η δύναμη ψυχής του Στέλιου Μαλακόπουλου

Από μικρή ηλικία, ο Στέλιος Μαλακόπουλος είχε αγάπη για το μπάσκετ. Όπου και να πήγαινε είχε μαζί του και μία μπάλα, στοχεύοντας το καλάθι. Είχε καταφέρει να κάνει βήματα ανόδου και να είναι βασικό στέλεχος της μπασκετικής ομάδας του Κολλεγίου Ανατόλια. Φίλος της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, από μικρός παρακολουθούσε τον Μπάνε Πρέλεβιτς, στον οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία, να σκοράρει και ήθελε να του μοιάσει. Δεν θα τα καταφέρει, αλλά αυτό δεν τον πτοεί. Με πατέρα ο οποίος ήταν πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος, ο Μαλακόπουλος στράφηκε μετά από το ατύχημα στον στίβο και στους αγώνες ταχύτητας. Με καθημερινές προπονήσεις στο Καυτανζόγλειο, κατάφερε γρήγορα να βρεθεί σε καλή κατάσταση και να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες ΑμεΑ, όπως αναφέρει το ereportaz.gr.

Η νύχτα του μοιραίου ατυχήματος και η θέληση για αθλητισμό

Ο Στέλιος δεν θυμάται σχεδόν τίποτα από το ατύχημα. Μόνο όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο, μετά από πέντε μέρες νάρκωσης. Τότε συνειδητοποίησε ότι είχε υποστεί διπλό ακρωτηριασμό. Είναι βέβαιο ότι υπέστη σοκ. Ποιος άλλος άνθρωπος δεν θα συγκλονιζόταν από μία τέτοια εξέλιξη. Και όμως. Βρήκε γρήγορα την δύναμη. «Από την πρώτη στιγμή που χτύπησα και ήρθαν οι φίλοι μου να με δουν, τους είπα πως θα γίνω ξανά αθλητής, θα κάνω ξανά κάτι!», εξομολογείται ακόμα και τώρα σε όποιον τον ρωτά πως τα κατάφερε. Για ένα παιδί 18 ετών, η θέληση που έδειξε ο Στέλιος και κατάφερε μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες, δεν έχει προηγούμενο.

Η αποκατάσταση ξεκίνησε γρήγορα με φυσιοθεραπευτές και τεχνικούς προσθετικών μελών που τον βοήθησαν μέσα σε λίγο καιρό να καταφέρει να περπατήσει. Λόγω θέλησής του να ασχοληθεί ξανά με τον αθλητισμό, δοκίμασε να φορέσει τεχνητά μέλη που θα του έδιναν τη δυνατότητα να τρέξει, τα κατάφερε και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του στο στίβο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments