Πως Να

Πώς να μην κολλήσει το κέικ στη φόρμα

Πώς να μην κολλήσει το κέικ στη φόρμα
Κέικ ξεφορμάρισμα: Το να κολλήσει το κέικ στη φόρμα ή στο ταψί ή να γίνεται κομμάτια μπορεί να είναι το πιο εκνευριστικό πράγμα.

Λατρεύεις να φτιάχνεις το δικό σου κέικ αλλά κάθε φορά που προσπαθείς, καταλήγεις να το τρως με το κουταλάκι καθώς το ξεφορμάρισμα αποτυγχάνει; Σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις για να μην έχεις απώλειες και να ξεφορμάρεις το κέικ με επιτυχία;

Προσοχή με τον φούρνο

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να βρεις τη «ρίζα» του προβλήματος και να δεις τι φταίει. Ένας πρώτος λόγος μπορεί να είναι ο φούρνος. Καλώς ή κακώς η συσκευή κάθε σπιτιού έχει τις ιδιαιτερότητές του. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως είναι πιο ζεστός από κάτω και έτσι το κέικ καίγεται και δεν βγαίνει από τη φόρμα. Καλό είναι να ελέγξεις καλά και τη σκάλα στην οποία θα βάλεις τη σχάρα σου.

Μπορεί το πρόβλημα να σχετίζεται με τη φόρμα για κέικ

Έπειτα, μπορεί να ευθύνεται η ίδια η φόρμα που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, ακόμα και αν χρησιμοποιείς αντικολλητική φόρμα ή φόρμα σιλικόνης, δοκίμασε να την αλευρώσεις και να τη βουτυρώσεις πριν ρίξεις το μείγμα του κέικ, για να διασφαλίσεις πως το γλυκό δεν θα κολλήσει. Από την άλλη, μπορεί να θέλει αλλαγή η ίδια η φόρμα του γλυκού. Πόσα κέικ εξάλλου, έχει ψήσει η φόρμα σου;

Είναι πολύ πιθανό να έχει φθαρεί, με αποτέλεσμα η αντικολλητική της επίστρωση να μην είναι πια αποτελεσματική και έτσι να κολλάει το γλυκό. Εδώ η οικονομική λύση είναι να στρώνεις μια λαδόκολλα, πράγμα που σημαίνει πως το σχέδιο του cake δεν θα είναι το ιδανικό, αλλά σίγουρα θα μπορέσεις να το ξεφορμάρεις πριν ρίξει τη ζύμη του κέικ. Αλλιώς, καλό θα ήταν να αγοράσεις μια καινούρια φόρμα.

Κάνε υπομονή προτού ξεφορμάρεις

Επίσης, σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας είναι να έχεις υπομονή και να μην βιάζεσαι. Για αυτό μην προσπαθείς να ξεφορμάρεις το γλυκό με το που το βγάλεις από τον φούρνο. Δώσε λίγο χρόνο, κάνε λίγη υπομονή και άσε το για πέντε με δέκα λεπτά πριν ξεκινήσεις την «επιχείρηση ξεφορμάρισμα».

Τέλος, αν δεις πως παρά τις παραπάνω προσπάθειες το κέικ συνεχίζει να κολλάει, βούτα τη φόρμα μέσα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό ή τύλιξε τη με μια βρεγμένη ζεστή πετσέτα και προσπάθησε με ένα μαχαιράκι, που θα έχεις βουτήξει σε ζεστό νερό, να το ξεκολλήσεις από τα τοιχώματα της φόρμας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments