Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Ρεκόρ παγκοσμίως με 90.000 ημερήσια κρούσματα

Ινδία κορωνοϊός: Ρεκόρ παγκοσμίως με 90.000 ημερήσια κρούσματα
Ινδία κορωνοϊός: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 4,1 εκατομμύρια.

Πάνω από 90.632 νέες μολύνσεις κατέγραψε η Ινδία σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας και πρόκειται για ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει τη Δευτέρα τη Βραζιλία σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού και να καταστεί η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 6,4 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 193.000 θάνατοι. Όπως αναφέρεται, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 4,1 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκαν κατά 1.065 οι νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 70.626.

Σύμφωνα με ό,τι εκτιμούν οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού σε κάποιες περιοχές της χώρας και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο λόγω των εκτεταμένων διαγνωστικών τεστ που γίνονται και της χαλάρωσης των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών. Στο Νέο Δελχί θα επανεκκινήσουν εν μέρει τα δρομολόγια του μετρό από αύριο Δευτέρα, ενώ η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των επιχειρήσεων προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της χώρας η οποία συρρικνώνεται λόγω της επιδημίας.

Η εφιαλτική «πρόβλεψη» για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ινδία

«Η επιδημία του κορωνοϊού δεν αναμένεται να εξαλειφθεί φέτος στην Ινδία, καθώς ο ιός εξαπλώθηκε από τις μεγάλες πόλεις σε άλλες περιοχές της χώρας», δήλωσε ο Ραντίπ Γκουλέρια διευθυντής του All India Institute of Medical Sciences στο Νέο Δελχί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό India Today. Μάλιστα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνει προτού επιπεδοποιηθεί η καμπύλη, εκτίμησε ο ίδιος ενώ η Ινδία είναι η χώρα στην οποία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Να αναφέρουμε πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 875.703 ανθρώπους παγκοσμίως, από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Περισσότερα από 26.671.700 κρούσματα έχουν καταγραφεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας, ενώ 17.496.300 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Οι χώρες που έχουν καταγράψει τους περισσότερους νέους θανάτους είναι η Ινδία με 1.089 νέους θανάτους, οι ΗΠΑ με 998 και η Βραζιλία με 888. Άλλωστε, οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων με 187.777 νεκρούς και 6.202.053 κρούσματα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments