Διεθνή

Τζέικομπ Μπλέικ: Πονάω 24 ώρες το 24ωρο – Μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας

Τζέικομπ Μπλέικ: Πονάω 24 ώρες το 24ωρο – Μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας
Τζέικομπ Μπλέικ: Ο Αφροαμερικανός που δέχτηκε επτά σφαίρες από αστυνομικό στις ΗΠΑ, μίλησε σε βίντεο για την πορεία της υγείας του αλλά και για αυτά που πρέπει να γίνουν στην Αμερική, που υποφέρει από τις ρατσιστικές διακρίσεις.

«Πονάω και όταν αναπνέω». Αυτό δηλώνει ο Τζέικομπ Μπλέικ, ο Αφροαμερικανός που δέχθηκε επτά σφαίρες από λευκό αστυνομικό στην Κένοσα του Ουισκόνσιν πριν από δύο εβδομάδες. Η φρικιαστική επίθεση που καταγράφηκε σε βίντεο και έκανε τον γύρο του κόσμου, δημιούργησε ένα νέο ξέσπασμα οργής στις ΗΠΑ, με μεγάλες διαδηλώσεις που ζητούν αλλαγή. Ο Τζέικομπ Μπλέικ μίλησε σε ένα βίντεο για το πως είναι πια η ζωή του και είπε ότι πονάει 24 ώρες το 24ωρο. Παρά τον τραυματισμό του, λόγω του οποίου πιθανότατα θα μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω, ο Μπλέικ δηλώνει στο βίντεο ότι «περιμένω πολλά ακόμη από τη ζωή».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 29χρονος πατέρας έξι παιδιών, που δέχθηκε επτά σφαίρες στην πλάτη στις 23 Αυγούστου, προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να δει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά σε λίγα λεπτά.

«Τη ζωή σας και όχι μόνο τη ζωή σας, τα πόδια σας τα οποία χρειάζεστε για να κινείστε και να προχωράτε στη ζωή, όλα μπορούν να σας τα πάρουν έτσι», αναφέρει στο βίντεο –που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο από τον δικηγόρο του Μπεν Κραμπ– κάνοντας μια κίνηση με τα δάκτυλά του.

«Πονάω 24 ώρες το 24ωρο, δεν υπάρχει παρά ο πόνος», προσθέτει ο νεαρός Αφροαμερικανός. «Πονάω όταν αναπνέω, πονάω όταν κοιμάμαι, πονάω όταν αλλάζω πλευρό, πονάω όταν τρώω», λέει στο βίντεο το οποίο έχει ήδη περισσότερα από 400.000 views YouTube. «Σας παρακαλώ, σας λέω ότι πρέπει να αλλάξετε τις ζωές σας. Μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι, να μαζέψουμε μερικά χρήματα, να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για τους ανθρώπους μας, διότι χάθηκε πολύς χρόνος», τονίζει.

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις χθες στο Κεντάκι

Ένοπλοι υποστηρικτές της αστυνομίας συγκρούστηκαν χθες Σάββατο με διαδηλωτές κατά του ρατσισμού στο Λούιβιλ της πολιτείας Κεντάκι, λίγο πριν την έναρξη των διάσημων ιπποδρομιών Κentucky Derby, καθώς στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Το απόγευμα εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ως τον ιππόδρομο Churchill Downs φωνάζοντας «Κανένα ντέρμπι χωρίς δικαιοσύνη».

Ξεχωριστά περίπου 250 μέλη της πολιτοφυλακής NFAC που αποτελείται από Αφροαμερικανούς συγκεντρώθηκαν έξω από το Churchill Downs οπλισμένοι με τουφέκια. Το Λούιβιλ έχει αναχθεί σε ένα από τα επίκεντρα των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται όλο το καλοκαίρι κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων μετά τον θάνατο της 26χρονης Αφροαμερικανίδας Μπριόνα Τέιλορ, η οποία έπεσε νεκρή τον Μάρτιο από τα πυρά της αστυνομίας μέσα στο διαμέρισμά της.

Νωρίτερα χθες ομάδα αντιδιαδηλωτών, που πρόσκεινται στην ακροδεξιά, κρατώντας πιστόλια και τουφέκια, συνεπλάκη με μέλη του κινήματος Black Lives Matter. Η αστυνομία διέλυσε το συγκεντρωμένο πλήθος έπειτα από 45 λεπτά.

Μεταξύ των ακροδεξιών ήταν περίπου 250 υποστηρικτές της αστυνομίας, περιλαμβανομένου του Ντίλαν Στίβενς, γνωστού με το παρωνύμιο «Ο οργισμένος Βίκινγκ», που ισχυρίζεται ότι είναι επικεφαλής μιας ομάδας με το όνομα «Πατριώτες». Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, ο Στίβενς στηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την αστυνομία, τον στρατό και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments