Ελλάδα

Οίκος ευγηρίας Ηράκλειο: Ηλικιωμένη με κορωνοϊό «κόλλησε» τη νοσοκόμα της

Οίκος ευγηρίας Ηράκλειο: Ηλικιωμένη με κορωνοϊό «κόλλησε» τη νοσοκόμα της
Οίκος ευγηρίας Ηράκλειο: Μια ηλικιωμένη που νοσεί από κορωνοϊό «κόλλησε» την αποκλειστική νοσοκόμα της. Η 83χρονη γυναίκα φιλοξενούταν πριν σε οίκο ευγηρίας.

Μια 83χρονη γυναίκα που φιλοξενούταν σε οίκο ευγηρίας στο Ηράκλειο, διαγνώστηκε με κορωνοϊό και έπειτα νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια θετική στον ιό εντοπίστηκε η αποκλειστική νοσοκόμα της γυναίκας.

Η 83χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, είχε στο παρελθόν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο και ήταν αρνητικό και επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, λόγω της επιμονής που παρουσίαζαν «ύποπτα» συμπτώματα διεκομίσθη και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί, διενεργήθηκε νέο τεστ το οποίο ήταν θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Κρήτης, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που συνδέεται με τρόφιμο οίκου ευγηρίας, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί και πολλοί θάνατοι ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν σε γηροκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου τοπικού σάιτ, η 23χρονη γυναίκα, που φρόντιζε την ηλικιωμένη, έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών της. Πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι όσα τεστ έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι αρνητικά.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι 9 εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΥ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Ηράκλειο. Το συγκεκριμένο κατάστημα, που συνέχισε να λειτουργεί, επισκέπτονται εκατοντάδες ασθενείς και βαριά πάσχοντες.

Πριν λίγες ημέρες είχαν εντοπισθεί αρχικά δύο γυναίκες θετικές στον κορωνοϊό οι οποίες είχαν εμφανίσει συμπτώματα του covid-19, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός και να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΙ) μεταβαίνουν ασθενείς μεταξύ αυτών πολλοί βαριά πάσχοντες, προκειμένου να καταθέσουν έγγραφα ή να διεκπεραιώσουν άλλες υποθέσεις τους με τον Οργανισμό.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Παρά τις αρχικές πιέσεις του Σωματείου των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ να κλείσει η υπηρεσία για λόγους προστασίας, τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών που επισκέπτονται τη δομή, αυτό δεν έγινε. Αποτέλεσμα όμως είναι σήμερα να αυξηθούν τα θετικά κρούσματα από δύο σε εννέα. Άλλωστε αρχικά είχαν νοσήσει δύο εργαζόμενες οι οποίες μοιράζουν έγγραφα στην υπηρεσία, συνεπώς έρχονται σε επαφή με πολλούς υπαλλήλους. Στη συνέχεια νόσησε και υπάλληλος καθαριότητας που επισκέπτεται επίσης όλους τους χώρους.

Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή από τις προϊστάμενες αρχές τους να κλείσει για λίγες ημέρες η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Συνέπεια όμως είναι να αυξάνονται συνεχώς τα νέα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments