Πως Να

Πώς να καθαρίσω τη λάσπη από τα ρούχα

Πώς να καθαρίσω τη λάσπη από τα ρούχα
Λάσπη στα ρούχα: Δεν υπάρχει λεκές που να μην αφαιρείται, αρκεί να ξέρεις τον σωστό τρόπο.

Το φθινόπωρο έχει μπει εδώ και ελάχιστες ημέρες, με αποτέλεσμα να διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Τα παιδιά μπαίνουν σιγά σιγά σε ρυθμό σχολείου και ετοιμαζόμαστε όλοι για τις βροχές του φθινοπώρου. Και αν τυχόν δεν εκνευρίζει κάποιον η βροχή, τότε σίγουρα υπάρχει θέμα με τις λάσπες. Ο λεκές από λάσπη στα ρούχα άλλωστε, είναι ένας πολύ ενοχλητικός λεκές αλλά μπορεί να καθαριστεί εύκολα αρκεί να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία.

Μην απομακρύνετε τον λεκέ όσο είναι νωπός

Αντίθετα με τους περισσότερους λεκέδες που πρέπει να αντιμετωπισθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αφήσετε τον λεκέ να στεγνώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του. Μάλιστα, αν τυχόν προσπαθήσατε να τον απομακρύνετε πριν στεγνώσει, πιθανόν να έχει μονιμοποιηθεί αλλά και πάλι ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία θα μπορέσετε να τον καθαρίσετε.

Για αρχή, αφήστε τον λεκέ από λάσπη να στεγνώσει εντελώς. Αν είναι δυνατόν, βάλτε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε το για ώρες ίσως και για όλη τη νύχτα. Καλό είναι να μην προσπαθήσετε να απομακρύνετε τον λεκέ όσο είναι νωπός γιατί το μόνο που θα πετύχετε, είναι να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και να μην αφαιρείται μετά.

Βουρτσίστε και ρίξτε απορρυπαντικό

Στη συνέχεια, τρίψτε με τη βούρτσα τον λεκέ για να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη αποξηραμένη λάσπη. Αν το πάχος της λάσπης είναι μεγάλο, πάρτε ένα μαχαίρι του βουτύρου και ξύστε ελαφρά τη λεκιασμένη περιοχή και έπειτα, απλώστε με τα δάχτυλά σας υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε το να παραμείνει για ένα τέταρτο.

Στην περίπτωση που έχετε υγρό απορρυπαντικό σε σκόνη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Αναμείξτε το με λίγο νερό και δημιουργείστε μια αλοιφή. Στη συνέχεια, καλύψτε τον λεκέ με το νέο προϊόν που προέκυψε. Αν τα ρούχα είναι πολύ λασπωμένα, βάλτε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες απορρυπαντικού ρούχων και αφήστε για 30 λεπτά ή και περισσότερο. Τέλος, μόλις ο λεκές από λάσπη έχει απομακρυνθεί, είστε σε θέση να πλύνετε τα ρούχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments