Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Οι κάτοικοι αρνούνται τον εμβολιασμό

Βραζιλία κορωνοϊός: Οι κάτοικοι αρνούνται τον εμβολιασμό
Βραζιλία κορωνοϊός: Αντιδρούν οι πολίτες της Βραζιλίας στο ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του φονικού ιού. Μεγάλη επιρροή οι θεωρίες συνωμοσίας.

Δημοσκόπηση στη Βραζιλία αποκαλύπτει πως το 25% του πληθυσμού της χώρας ενδεχομένως θα πει “όχι” στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Παρά το γεγονός πως η χώρα του καφέ θρηνεί περισσότερους από 126.000 νεκρούς, δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «O Estado de S. Paulo», υποδεικνύει πως η στάση του προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος επανειλημμένως προσπαθεί να υποβαθμίσει τους κινδύνους της πανδημίας, καθώς και οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, έχουν πείσει μέρος του πληθυσμού της Βραζιλίας να μην δεχθεί τον εμβολιασμό κατά του ιού.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, η οποία διενεργήθηκε από τη ΜΚΟ Ibope για τη MKO Avaaz, σε δείγμα 1.000 ατόμων, το 5% δήλωσε πως θα αρνηθεί τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Την ίδια ώρα, το 20% των ερωτηθέντων απάντησε πως ενδεχομένως να μην εμβολιαστεί. Όσοι από τους ερωτηθέντες εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη λήψη του εμβολίου, έκαναν λόγο για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητά του, καθώς και για θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με ορισμένες εξ αυτών, ο εμβολιασμός προκαλεί αλλοίωση του γενετικού κώδικα ή πως εμφυτεύονται μικροτσίπ ή ακόμα και πως το εμβόλιο είναι κατασκευασμένο από ανθρώπινα έμβρυα. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 34% όσων υποστήριξαν πως δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είναι από 25 έως 34 ετών ενώ το 36% ανήκουν σε Ευαγγελιστές Χριστιανούς.

Το ποσοστό που επιθυμεί να εμβολιαστεί:

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης αποκάλυψαν πως το 75% περίπου του πληθυσμού της χώρας, επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά του ιού, όταν το εμβόλιο θα είναι έτοιμο. Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ανακοίνωση του Ζαΐρ Μπολσονάρο την περασμένη εβδομάδα, πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τον Αύγουστο, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και η βραζιλιάνικη πολιτεία Parana συμφώνησαν να συνεργαστούν στην παραγωγή και εμπορία του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, «Sputnik V».  «Βλέπουμε τρία στοιχεία συνεργασίας με τη Βραζιλία για το εμβόλιο: διεξαγωγή κλινικών δοκιμών, παραγωγή του εμβολίου, όχι μόνο για τη βραζιλιάνικη αγορά, αλλά και για ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε το εμβόλιο στη Βραζιλία, και αυτές οι παραδόσεις μπορεί να ξεκινήσουν ήδη από τον Νοέμβριο» είπε ο Ντμίτριεφ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα μπορούμε να παραδώσουμε μια σημαντική ποσότητα του εμβολίου στην πολιτεία Parana και στη Βραζιλία γενικότερα».  Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Επενδύσεων σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είχε ήδη μεταφέρει στη Βραζιλία τα αποτελέσματα της πρώτης και της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών. Η Ρωσία θα ήθελε να παράγει περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ετησίως, ενώ η τρέχουσα ικανότητα προβλέπει 60 εκατομμύρια δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments