Διεθνή

Ηνωμένα Έθνη: Η 9η Σεπτεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία της Εκπαίδευσης από επιθέσεις»

Ηνωμένα Έθνη: Η 9η Σεπτεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία της  Εκπαίδευσης από επιθέσεις»
Ηνωμένα Έθνη: Ενέκριναν την πρόταση που υπέβαλε η Α.Υ. Σείχα Μόζα μπιντ Νάσερ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Qatar Foundation for Education, Science and Community Development», και η 9η Σεπτεμβρίου καθιερώνεται ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία της Εκπαίδευσης από επιθέσεις»

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την πρόταση που υπέβαλε, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Η Εκπαίδευση υπεράνω όλων» να ορίσει την 9 η Σεπτεμβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία της Εκπαίδευσης από τις Επιθέσεις». #UniteToProtect, #ProtectEducationFromAttach

Στην εν λόγω παγκόσμια εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της 74 ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κ. Τιτζάνι Μουχάμαντ-Μπάντε, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κ. Peter Maurer, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα. Audrey Azoulay και η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNESCO κα. Χενριέτα Φορ.

Η εν λόγω πρόταση επισημάνει τον πρωτοποριακό και υπερασπιστικό ρόλο των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ως την υποκείμενη δύναμη πίσω από την πρωτοβουλία που οδήγησε στην έγκριση της πρωτοβουλίας της Α.Υ. Σεΐχα Μόζα, δικαιώνοντας το όραμά της.

Έχει καταστεί σαφές ότι η Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία της Εκπαίδευσης από τις Επιθέσεις, αποτελεί μια μοναδική ετήσια ευκαιρία για την κινητοποίηση της ευαισθητοποίησης και της παγκόσμιας κοινής γνώμης, με στόχο την προστασία της εκπαίδευσης από τις επιθέσεις και τη διασφάλιση λογοδοσίας για την συνεχιζόμενη και εσκεμμένη χρήση ένοπλης βίας κατά της εκπαίδευσης και των παιδιών ανά τον κόσμο.

Οι στόχοι της εκδήλωσης:

  1. Προβολή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Προστασία της Εκπαίδευσης από τις Επιθέσεις
  2. Ενθάρρυνση, έγκριση και εφαρμογή της Διακήρυξης περί ασφάλειας στα Σχολεία
  3. Επισήμανση της σημασίας της παρακολούθησης των επιθέσεων κατά της εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων
  4. Διάλογος κατά πόσο δύναται η Διεθνής Κοινότητα να βοηθήσει στην παροχή κινήτρων για αντιμετώπιση των επιθέσεων κατά της εκπαίδευσης και εξεύρεση τρόπων συμμετοχής όλων των παιδιών, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός.

Ομιλητές στην εκδήλωση:

  1. o Α.Υ. Σεΐχα Μόζα μπιντ Νάσερ, Πρόεδρος της Οργάνωσης Η Εκπαίδευση υπεράνω όλων και αρωγός των στόχων αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών
  2. o κ. Τιτζάνι Μουχάμαντ-Μπάντε, Πρόεδρος της 74 ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
  3. o κ. Peter Maurer, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού
  4. o κ. Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πρόεδρος και Συνιδιοκτήτης του Ιδρύματος Inter Miami CF, πρώην Άγγλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής

Διοργάνωση συζήτησης σε πάνελ με θέμα Προστασία της εκπαίδευσης από τις επιθέσεις: Ενίσχυση των αποτελεσματικών πολιτικών επιλογών και των τρόπων δράσης στην εποχή της πανδημίας του κορονοΐού (COVID-19). Προεδρεύουν της συζήτησης οι: κα. Audrey Azoulay, Γενική Διευθύντρια της UNESCO και η κα. Χενριέτα Φορ, Εκτελεστική Διευθύντρια της UNESCO.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments