Διεθνή

ΗΠΑ Καλιφόρνια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες λόγω των πυρκαγιών

ΗΠΑ Καλιφόρνια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες λόγω των πυρκαγιών
ΗΠΑ Καλιφόρνια: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 3.000 κατασκευές έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής από τις δασικές πυρκαγιές.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί η πολιτεία της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Χθες, Κυριακή 6 Αυγούστου,  ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πέντε κομητείες εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών. Στις κομητείες αυτές, συμπεριλαμβάνονται το Φρέσνο, η Μαντέρα, η Μαριπόζα, το Σαν Μπερναντίνο, αλλά και Σαν Ντιέγκο, όπως ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε σχετική ανακοίνωση αργά το βράδυ.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου. Μία έκταση 182.100 στρεμμάτων έγινε στάχτη, ενώ η κατάσταση επέβαλε την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους, αλλά και το κλείσιμο δρόμων στην περιοχή του Φρέσνο που βρίσκεται στα κεντρικά της πολιτείας. Συνολικά οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 3.000 κατασκευές έχουν καταστραφεί κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από το ξέσπασμα των δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την Καλιφόρνια.

Επίσης, περισσότεροι από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αεροπορικά μέσα σε πιο ασφαλείς περιοχές στη διάρκεια της νύχτας, καθώς μια δασική φωτιά απέκοψε το μοναδικό δρόμο στον Ταμιευτήρα Μάμουθ Πουλ, που αποτελεί δημοφιλή περιοχή αναψυχής, στο Εθνικό Δάσος Σιέρα της Καλιφόρνια.

Νεκρός πιλότος από πτώση ελικοπτέρου κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς:

Ανάμεσα στα θύματα των φονικών πυρκαγιών είναι και ένας πιλότος. Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που χειριζόταν, κατέπεσε στην προσπάθειά του να περιορίσει το πύρινο μέτωπο στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το ελικόπτερο τύπου Bell UH-1H βρισκόταν σε αποστολή πυρόσβεσης στο Hill Fire, περίπου εννέα μίλια νότια της Κοαλίνγκα. Το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε γύρω στις 11 το πρωί τοπική ώρα στις 20 Αυγούστου, όταν ο σερίφης της περιοχής δέχθηκε κατεπείγον σήμα για απώλεια αεροσκάφους και έρευνα για τον εντοπισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες και η περιοχή του Σαν Φρανσίσκο Μπέι Έρια εκκενώθηκε από χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι άφησαν τις περιουσίες της στο μένος της πύρινης λαίλαπας. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ήταν ενεργές 367 πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, εκ των οποίων οι 23 χαρακτηρίστηκαν «τεράστιες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments