Διεθνή

Sputnik V: Ξεκινάει η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου

Sputnik V: Ξεκινάει η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου
Sputnik V: Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας, ξεκινάει η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου.

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Ρωσία, με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της χώρας. Μέσα στην εβδομάδα η Ρωσία θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους πρώτους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μούρασκο.

Επίσης, πρόσθεσε, ότι οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου Sputnik V που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Γκαμαλέγια (Gamaleya) της Μόσχας, θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Όπως είπε «η προμήθεια εμβολίων σε μεγάλες ποσότητες θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ πρώτοι θα εμβολιαστούν οι ιατροί και οι εκπαιδευτικοί. Μέχρι τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, οι προμήθειες εμβολίων θα καλύψουν τις μέγιστες ανάγκες».

Η καταχώρηση του Sputnik V έγινε στις 11 Αυγούστου, ύστερα από την ολοκλήρωση δύο εκ των τριών δοκιμαστικών φάσεων και όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών, «το φάρμακο θα παρέχει ανοσία έναντι του κορωνοϊού για τουλάχιστον δύο χρόνια».

Τι είχε αναφέρει το περιοδικό Lancet

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού με την ονομασία Sputnik V δημιούργησε αντισώματα σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό Lancet, τα οποία συνιστούν μία απάντηση στους επικριτές της Μόσχας για το εμβόλιο. Δείτε την ανάρτηση του Lancet:

Τι γίνεται με το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές σε αρχικό στάδιο ενός δεύτερου ρωσικού πιθανού εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού που δημιουργεί το Vector Institute, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση της ρωσικής υπηρεσίας ασφάλειας της υγείας των καταναλωτών.

Παράλληλα οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 5.185 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα οποία ανέρχεται σε 1.030.690 ο συνολικός απολογισμός τους στη Ρωσία, την τέταρτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, ενώ επιβεβαίωσαν τον θάνατο 51 ανθρώπων το 24ωρο που πέρασε, με τους οποίους ανέρχεται σε 17.871 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments