Πολιτική

Δένδιας Μπαρτόλο: «Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο τους γείτονές της»

Δένδιας Μπαρτόλο: «Η Τουρκία απειλεί με πόλεμο τους γείτονές της»
Δένδιας Μπαρτόλο: Σε νέο μήνυμα προς τη γειτονική χώρα προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του από τη Μάλτα.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας, Έβεριστ Μπαρτόλο είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που ανοίγει πολεμικά μέτωπα στην περιοχή και απειλεί τους γείτονές της με πόλεμο, παραβιάζοντας τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, απευθυνόμενος στον κ. Μπαρτόλο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και έχει συνομιλίες με τον κ. Δένδια.

Συζητάμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, απαριθμώντας όπως έκανε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, την αλληλουχία των τουρκικών προκλήσεων (προσφυγικό, Αγιά Σοφιά, Navtex, προκλητικές δηλώσεις).

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ακόμη ότι «η Ελλάδα επιδιώκει να διαδραματίσει έναν θετικό ρόλο στη Λιβύη μέσω της διαδικασίας του Βερολίνου» και τόνισε πως αντιλαμβάνεται ότι για τη Μάλτα είναι σοβαρό ζήτημα η Λιβύη, καθώς επηρεάζει τις μεταναστευτικές ροές.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας ανέφερε πως μίλησε στον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας για τη στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό τονίζοντας ότι αυτό επιβάλλει τη συνεργασία των δύο κρατών, Ελλάδας και Μάλτας.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «ανταλλάξαμε απόψεις» για τη συνεργασία των 7 μεσογειακών χωρών, εν όψει της Συνόδου στην Κορσική στις 10 Σεπτεμβρίου και ευχαρίστησε τον Έβεριστ Μπαρτόλο για την παρουσία του στην Αθήνα.

Δείτε τις αναρτήσεις του Έλληνα ΥΠΕ στο Twitter

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, MED 7, που θα διεξαχθεί στην Κορσική, με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας. Πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments