Πολιτική

Ερντογάν: «Δεν θα μας κλείσουν στις ακτές μας με το Καστελόριζο» – Νέες απειλές του Τούρκου προέδρου

Ερντογάν: «Δεν θα μας κλείσουν στις ακτές μας με το Καστελόριζο» – Νέες απειλές του Τούρκου προέδρου
Ερντογάν: Σε νέες απειλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος με άμεση αναφορά στο Καστελόριζο, αλλά και τις «μισοτελειωμένες» Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, όπως τις χαρακτήρισε.

Νέες απειλητικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος, για άλλη μια φορά, είπε ότι δεν πρόκειται η Τουρκία να εγκλωβιστεί στις ακτές της, ενώ μίλησε για τις «μισοτελειωμένες» Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, όπως τις χαρακτήρισε.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων (σ.σ. «φωτογράφισε» το Καστελόριζο) και αυτό δεν μπορεί να συμβεί», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Τούρκος πρόεδρος.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε: «Για να υποστηρίξουμε την ανεξαρτησία μας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και την διπλωματία και την στρατιωτική μας ισχύ. Γι’ αυτό και μας λαμβάνουν υπόψη. Τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, χωρίς να πάρουν παράδειγμα από την ιστορία, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να καταπατήσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας. Στο τέλος όμως θα αποδεχθούν την αλήθεια. Αυτοί που υψώνουν ανάστημα στην Τουρκία διακινδυνεύουν την ασφάλεια και την ευημερία του λαού τους. Εύχομαι, το λέω ξεκάθαρα, όταν έρθει η ώρα να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κι αντί να κάνουν τους νταήδες με τις μισοτελειωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, αφήνω την ιστορία, τους λέω να εξετάσουν καλά τις διπλωματικές αλλά και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια».

Στην ομιλία του αναφέρονται και τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παρόμοιες δηλώσεις από τον Μπαχτσελί

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε σήμερα και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος της Τουρκίας, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Μπαχτσελί είπε ότι «είναι ληστεία η Ελλάδα να κρύβεται πίσω από αντίπαλες χώρες και το σκάει επίμονα από το διάλογο και το συμβιβασμό, και καταφεύγει σε αδικίες και παρανομίες για να κερδίσει την ευημερία και το μέλλον της».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε επίσης ότι: «στην πόλωση μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας προστέθηκε υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και η έχθρα Τουρκίας – Γαλλίας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή ούτε η επιβίωση του ΝΑΤΟ ούτε η δημιουργία ενός περιφερειακού και παγκόσμιου περιβάλλοντος ειρήνης». Ακόμα, πρόσθεσε ότι «το τουρκικό έθνος έχει τεθεί επικεφαλής της ανεξαρτησίας της Γαλάζιας Πατρίδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments