Ελλάδα

Εξαφάνιση 14χρονης Ξάνθη: Έκκληση από τη μητέρα της μικρής Ραφαηλίας

Εξαφάνιση 14χρονης Ξάνθη: Έκκληση από τη μητέρα της μικρής Ραφαηλίας
Εξαφάνιση 14χρονης Ξάνθη: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του κοριτσιού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία εναντίον άνδρα – με τον οποίον υποψιάζονται ότι βρίσκεται η 14χρονη – και ακολούθησε συμπληρωματική κατάθεση με επιπλέον στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους.

Οι γονείς του κοριτσιού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία εναντίον άνδρα, με τον οποίον υποψιάζονται ότι βρίσκεται η 14χρονη. Άγνοια για την εξαφάνιση της μικρής Ραφαηλίας στην Ξάνθη δηλώνει αποκλειστικά στο protothema.gr η μητέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του κοριτσιού κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία εναντίον άνδρα – με τον οποίον υποψιάζονται ότι βρίσκεται η 14χρονη – και ακολούθησε συμπληρωματική κατάθεση με επιπλέον στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους.

Η 14χρονη Ραφαηλία Ε. εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή της Ξάνθης και την περασμένη εβδομάδα φαίνεται πως έδωσε σημεία ζωής, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, κατά την οποία δήλωσε ότι είναι καλά. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις αρχές. «Όποιος έχει κάποια πληροφορία για το παιδί μας να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία ή στο Χαμόγελο του Παιδιού», μας λέει η μητέρα του παιδιού.

«Δυστυχώς, από τις 24 Αυγούστου η οικογένεια της Ραφαηλίας ζει με την αγωνία του πού βρίσκεται το παιδί της και σε τι κατάσταση. Το κακό είναι, δυστυχώς, ότι ο νομοθέτης θέτει ως ηλικιακό όριο τα 14 έτη, τα οποία η Ραφαηλία έχει συμπληρώσει. Σε αυτή την περίπτωση, το οποιοδήποτε αδίκημα κριθεί ότι έχει διαπραχθεί είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αντιμετωπίζεται ελαφρύτερα από το Νόμο. Ευχαριστούμε τις Αρχές για τη συνδρομή τους και φυσικά, το Χαμόγελο του Παιδιού. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο, αν γνωρίζει κάτι να τηλεφωνήσει στις Αρχές ή στο Χαμόγελο του Παιδιού», μας είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένειας κ. Μαρίνα Παυλίδου.

Το Χαμόγελο του παιδιού είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους.

Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το «χαμόγελο του παιδιού» ιδρύθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του κι ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έδινε τη δική του μάχη για τη ζωή, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας σύλλογος, ο οποίος θα προσπαθούσε να φέρει το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments