Ελλάδα

Τρίκαλα κορωνοϊός: Κρούσματα σε δύο σχολεία

Τρίκαλα κορωνοϊός: Κρούσματα σε δύο σχολεία
Τρίκαλα κορωνοϊός: Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακό σταθμό και σε γυμνάσιο στα Τρίκαλα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη των Τρικάλων ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο σχολικές μονάδες. Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό και ένα γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, βρέθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος του βρεφονηπιακού σταθμού. Οι αρμόδιοι, από το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με απολυμάνσεις και στις δύο εκπαιδευτικές μονάδες των Τρικάλων.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, Λέσχη 97,6, τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα. «Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων, των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς – κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως για προληπτικούς λόγους ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ στο γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Η συνέχιση λειτουργίας των δύο μονάδων θα γίνει βάσει νεότερων οδηγιών που θα δοθούν από τον ΕΟΔΥ.

Εν τω μεταξύ χτες κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Κορυδαλλού. Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει ότι «ο Σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε σχολαστικά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σταθμοί και σχολεία του Δήμου». Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Κορυδαλλού, ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, διενήργησε, κατά την περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ). Η διενέργεια του τεστ έγινε ΠΡΙΝ την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19. Για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο ιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού. Εφαρμόζοντας, απαρέγκλιτα, το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν, ανακοινώνεται ότι:

  • Το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες και ως εκ τούτου διακόπτεται η λειτουργία του.
  • Ο Σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε σχολαστικά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σταθμοί και σχολεία του Δήμου.
  • Ο Σταθμός θα λειτουργήσει εκ νέου και θα υποδεχτεί τα πρώτα βρέφη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες».

Υπενθυμίζεται πως και στην Καλλιθέα ένας δάσκαλος σε δημοτικό έχει βρεθεί θετικός στο ιό. Το σχολείο παραμένει κλειστό για ιχνηλάτηση και απολύμανση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments