Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν – «Δεν νοείται διάλογος υπό καθεστώς απειλών»

Ελληνοτουρκικά: Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν – «Δεν νοείται διάλογος υπό καθεστώς απειλών»
Ελληνοτουρκικά: Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά έτοιμη για διάλογο, καθότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις της, όμως πραγματικός διάλογος δεν νοείται υπό το καθεστώς απειλών ή παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Δεν είμαστε όμηροι της Τουρκίας», διαμηνύει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με συνεχείς αναρτήσεις του, ενώ βρισκόταν μάλιστα σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του κόμματος στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο. Ριζική επανεξέταση των σχέσεων με την Τουρκία, προετοιμασία για νέες κυρώσεις, αλλά και τερματισμό της ενταξιακής πορείας της Άγκυρας, είναι μεταξύ των μηνυμάτων από το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μοιράστηκε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη δεν θα σταθεί ούτε αδύναμη ούτε διχασμένη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά έτοιμη για διάλογο, καθότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις της, όμως πραγματικός διάλογος δεν νοείται υπό το καθεστώς απειλών ή παραβίασης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι συμμετέχοντες, ανάμεσά τους όλοι οι Αντιπρόεδροι της ΚΟ του ΕΛΚ, εξέφρασαν την ομόθυμη στήριξή τους στις ελληνικές θέσεις. Η ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι «η Τουρκία ακολουθεί μία επεκτατική πολιτική που αποσταθεροποιεί ολόκληρη την περιοχή».

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να προστατέψει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα. Οι εκβιασμοί δεν περνούν», τονίζει ο ίδιος ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε ανάρτησή του.

«Είναι απαράδεκτο να δίνει η Ευρώπη κάθε φορά που ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και να παραβιάσει τις συμφωνίες μετανάστευσης. Πρέπει να αλλάξουμε το παιχνίδι. Δεν θα εκβιαστούμε», αναφέρεται σε μια ανάρτηση ενώ στην επόμενη επισημαίνεται: «Είναι καιρός να επανεξετάσουμε ριζικά τους δεσμούς μας με την Τουρκία. Πρέπει να τερματίσουμε τη διαδικασία ένταξης και να ξανασκεφτούμε μια σχέση, στην οποία δεν θα είμαστε όμηροι.

Αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναφέρει: «Εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις, ο Ερντογάν πρέπει να χτυπηθεί εκεί που πονάει περισσότερο: στο πορτοφόλι του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments