Αθλητισμός

Γαλλιά Κροατία: Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Μουντιάλ του 2018

Γαλλιά Κροατία: Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Μουντιάλ του 2018
Γαλλιά Κροατία: Μνήμες από το μουντιάλ του 2018 ξανά στο ματς στο Nations League. Την νίκη πανηγύρισα οι Γάλλοι με 4- 2, στο ρωσικό γήπεδο

Ντεζα βου με το ματς Γαλλίας – Κροατίας στο Nations League έζησαν οι θεατές και μάλλον και οι παίκτες. Ήταν σαν να επαναλήφθηκε ο τελικός του Μουντιάλ του 2018. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο “Stade de France”, με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ να πανηγυρίζει τη νίκη 4 -2. Με το ίδιο σκορ είχαν νικήσει οι Γάλλοι τους Κροάτες πριν από δύο χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Κροάτες προηγήθηκαν στο 16′ με πανέμορφο γκολ του Λόβρεν, οι παγκόσμοι πρωταθλητές έκαναν την ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά με σκορερ τους Γκριεζμάν και Μαρσιάλ (43′ και 45+1′), ενώ ο Μπρέκαλο που μπήκε αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έφερε το ματς σε ισορροπία στο 55′, περιγράφει το sport24.

Η χαρά των Βαλκάνιων δεν κράτησε ωστόσο για πολύ, με τους τρικολόρ να ξαναπαίρνουν το προβάδισμα με κεφαλιά του Ουπαμεκανό στο 65′ μετά από εκτέλεση κόρνερ και τον Ζιρού να τους δίνει τη χαριστική βολή στο 77′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (έφτασε τα 40 γκολ με τη φανέλα της Γαλλίας).

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός πως ο Γκριεζμάν έφτασε τα 31 γκολ με τη φανελα της Γαλλίας και έγινε ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ζιντάν, καθώς επίσης και το ότι ο Εντουάρντο Καμαβινγκά έγινε σε ηλικία 17 ετών και 303 ημερών ο νεότερος παίκτης που έκανε το ντεμπούτο του με τους τρικολόρ από τον Μορίς Καστιγκέρ τον Φεβρουάριο του 1914 κόντρα στο Λουξεμβούργο (σε ηλικία 17 ετών και 128 ημερών).

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ουπαμεκάνο, Λανγκλέ, Ερναντέζ, Σισοκό, Καντέ (63′ Καμαβινγκά), Ενζονζί, Μεντί, Γκριεζμάν (78′ Φεκίρ), Μαρσιάλ, Μπεν Γεντέρ (63′ Ζιρού)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Ουρέμοβιτς (57′ Βίντα), Λόβρεν, Καλέτα-Καρ, Μέλνιακ, Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Βλάσιτς, Ρέμπιτς (46′ Μπρέκαλο), Κράμαριτς, Πέρισιτς (66′ Πάσαλιτς).

Ζωγράφισε ο Ρονάλντο στο ματς με τη Σουηδία

Mετά από την τεσσάρα στην Κροατία, η Πορτογαλία συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Nations League, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Σουηδία στο “Friands Arena” της Στοκχόλμης και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχασε το ματς της πρεμιέρας λόγω μόλυνσης στο δεξί πόδι.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ των πρωταθλητών Ευρώπης του 2016 άνοιξε το σκορ για τους Ίβηρες στο 45ο λεπτό όταν νίκησε με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Όλσεν και έφτασε τα 100 τέρματα στη διεθνή καριέρα του (τα 10 με εκτελέσεις φάουλ) ενώ στο 72′ έγραψε το τελικό 2-0 με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, για να φτάσει τα 101 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Είναι εντυπωσιακό δε πως είναι δεύτερος στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων και κυνηγάει τον θρυλικό Αλί Νταεΐ που έφτασε τα 109 με τη φανέλα του Ιράν ενώ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ποδοφαιριστής στην ιστορία που έσπασε το φράγμα των 100 γκολ με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Ελάντερ, Γιάνσον, Αουγκούστινσον, Κουλουσέβσκι, Όλσον, Σβένσον, Φόρσμπεργκ, Ίσακ (71′ Κουάισον), Μπεργκ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Λόπες, Κανσέλο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Περέιρα, Φερνάντες, Μουτίνιο (73′ Νέβες), Ρονάλντο, Φέλιξ, Μπερνάρντο Σίλβα (22′ Γκέδες)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments