Αθλητισμός

Χρήστος Δώνης ΑΕΚ: Συνεχίζει στην Ιταλία – Ενδιαφέρθηκε χωρίς να το προχωρήσει η Ένωση

Χρήστος Δώνης ΑΕΚ: Συνεχίζει στην Ιταλία – Ενδιαφέρθηκε χωρίς να το προχωρήσει η Ένωση
Χρήστος Δώνης ΑΕΚ: Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, ενώ το ενδιαφέρον της Ένωσης δεν έφτασε μέχρι το τέλος.

Χθες είχε γίνει γνωστό ότι Μπρέσια είχε «κλείσει» τον Χρήστο Δώνη, όμως, τελικά αυτό ανατράπηκε. Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Άσκολι.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, η Άσκολι κινήθηκε αστραπιαία και, κάνοντας καλύτερη πρόταση από την Μπρέσια, τον αποκτά για τα επόμενα τρία χρόνια. Σε σχέση με το οικονομικό σκέλος, οι απολαβές του ποδοσφαιριστή για την επόμενη τριετία θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο ευρώ συν μπόνους. Σε περίπτωση που η ομάδα του πάρει την άνοδο για την Serie A, τότε οι απολαβές του θα ανέβουν κι άλλο. Πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, με τον 25χρονο χαφ να πηγαίνει στην Ιταλία την Παρασκευή κι όχι την Πέμπτη.

Να σημειώσουμε ότι η Εφημερίδα των Συντακτών σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι για τον παίκτη ενδιαφέρθηκε η ΑΕΚ, αλλά το ενδιαφέρον της δεν έφτασε μέχρι το τέλος, μέχρι δηλαδή να κάνει πρόταση στον παίκτη για τον αποκτήσει. «Για κάποιο διάστημα υπήρξε η πιθανότητα να συνέχιζε σε υψηλό επίπεδο εντός συνόρων ο Χρήστος Δώνης. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ο Ίλια Ίβιτς και ήθελε να τον υπογράψει για την ΑΕΚ. Όμως δεν έφτασε ως το τέλος αυτό το ενδιαφέρον…», έγραψε η εφημερίδα.

Ποιος είναι ο Χρήστος Δώνης

Ο Χρήστος Δώνης (Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 1994) είναι Έλληνας διεθνής (με τις μικρότερες εθνικές ομάδες) ποδοσφαιριστής. Είναι γιος του πρώην Έλληνα διεθνούς ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή, Γιώργου Δώνη και μεγαλύτερος αδερφός του επίσης διεθνούς ποδοσφαιριστή Τάσου Δώνη.

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου την 1η Ιουλίου 2012, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας έως το 2015. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην επικράτηση της ομάδας του με σκορ 4-0 επί της Προοδευτικής στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε μία αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό, η οποία διεξήχθη στις 18 Δεκεμβρίου 2013, πετυχαίνοντας, στη διάρκειά της, το πρώτο του τέρμα με την πρώτη ομάδα του συλλόγου.

Τον Ιανουάριο του 2015 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Στις 21 Ιανουαρίου 2018 άνοιξε το σκορ στην εντός έδρας επικράτηση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Κέρκυρα για το ελληνικό πρωτάθλημα που έληξε 4-0. Αυτό ήταν το δεύτερό του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τον Μάϊο του 2018 ανανέωσε ξανά τη συνεργασία του με το «τριφύλλι» έως τον Ιούνιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments