Ελλάδα

Μαχαιρίτσας Πορτοκάλογλου: Τα συγκινητικά λόγια για τον έναν χρόνο χωρίς τον τραγουδιστή

Μαχαιρίτσας Πορτοκάλογλου: Τα συγκινητικά λόγια για τον έναν χρόνο χωρίς τον τραγουδιστή
Μαχαιρίτσας Πορτοκάλογλου: «Ραγίζει καρδιές» με το μήνυμά του για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Με ένα πολύ συγκινητικό post στο Instagram του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου θυμάται τον Έλληνα τραγουδιστή και καλό του φίλο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2019 ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπέστη καρδιακή ανακοπή στον ύπνο του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρός. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο… Ο Νίκος Πορτοκάλογλου λοιπόν, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον επίσημο και προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για τον θάνατο του φίλου του ποστάροντας μια κοινή τους φωτογραφία.

«Μα η φιλία είναι φιλία, θέλει παιχνίδι και ταξίδι κι αλητεία. Ναι η φιλία είναι φιλία, θέλει ξενύχτι κι αμπελοφιλοσοφία, θέλει τέχνη και θυσία, καυγάδες, μπελάδες και παιδικά αστεία… Πάει κιόλας ένας χρόνος χωρίς τον Λαυρέντη μας. Ένα σπουδαίο τραγουδοποιό, έναν απλό, ντόμπρο και παθιασμένο άνθρωπο. Είμαστε τυχεροί που έζησε ανάμεσά μας και για την τεράστια κληρονομιά που μας άφησε. Ευχαριστούμε φίλε…», έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε την εν λόγω δημοσίευση.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Ο πατέρας του Δημήτρης Μαχαιρίτσας ήταν συνθέτης και διευθυντής της κρατικής ορχήστρας της ΕΡΤ. Μετακόμισε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία ενώ όταν ήταν 10 ετών έχασε τον πατέρα του. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο και η πρώτη του επαγγελματική ενασχόληση με το τραγούδι ήταν μετά τη στρατιωτική του θητεία όταν άρχισε να τραγουδά αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά».

Αργότερα εργάστηκε στην αποθήκη δισκογραφικής εταιρείας, στην ίδια όπου το 1978 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με αγγλικό στίχο με τους P.L.J. Band με τίτλο Gaspar, έναν δίσκο extended play 45′ στροφών. Σε ηλικία 20 ετών δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή τον Τόλη Σκαματζούρα , τον Αντώνη Μιτζέλο και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. Το 1982 το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Armageddon» ο οποίος αρχικά πούλησε ελάχιστα κομμάτια (γύρω στα 400) μα αργότερα έτυχε παγκόσμιας κυκλοφορίας και αναγνώρισης.

Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ξεκίνησε την προσωπική του σταδιοδρομία ως τραγουδιστής και το 1989 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο ο οποίος δεν είχε εμπορική επιτυχία. Το 1991 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Διδυμότειχο Blues» ο οποίος έκανε χιλιάδες πωλήσεις και μεγάλη επιτυχία καθώς και το ομώνυμο τραγούδι που το τραγούδησε μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα. Μετά από αυτόν τον δίσκο ξεκίνησε μία επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της μουσικής, κυκλοφορώντας ακόμα 16 προσωπικούς δίσκους μέχρι τον θάνατό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments