Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 95χρονος στο νοσοκομείο της Νίκαιας – 297 οι νεκροί

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε 95χρονος στο νοσοκομείο της Νίκαιας – 297 οι νεκροί
Ελλάδα κορωνοϊός: Ο ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε πριν από λίγη ώρα στη χώρα μας αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 297. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 3:20 τα ξημερώματα κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ένας 95χρονος. Ο ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Συναγερμός στα Γιάννενα – Εντοπίστηκαν επτά ακόμη κρούσματα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Αγίας Ελένης, καθώς μετά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που αναφέρθηκαν, εντοπίστηκαν επτά ακόμη.

Τα επτά καταγράφηκαν από τα 50 δείγματα που είχαν ληφθεί στη διάρκεια της μέρας και αναλύθηκαν από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspot, πρόκειται για άτομα που καλύπτουν μεγάλη ηλικιακή γκάμα. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα εντελώς νέο σκηνικό και σίγουρα δύσκολο λόγω των πολλών επαφών που είχαν και εκτός δομής.

Μάλιστα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ορισμένοι είχαν πολύ συχνές επαφές και με πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Κατσικά. Η δομή θα παραμείνει σε καραντίνα, παρά τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε δύο σχολεία στο Περιστέρι

Τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτέμβρη και όλοι είναι ανήσυχοι όσον αφορά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, θετικοί στον ιό εντοπίστηκαν ένας εκπαιδευτικός και μια καθαρίστρια σε δυο σχολεία στο Περιστέρι. Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο. Στο πρώτο θετική στον κορονοϊό είναι μια καθαρίστρια, ενώ στο δεύτερο ένας εκπαιδευτικός.

Με την εύρεση των δυο κρουσμάτων ο Δήμος Περιστερίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου ενημερώνοντας τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας. Να υπογραμμίσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι στα σχολεία θα υποβληθούν σε τεστ για να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments