Πολιτική

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ανάκαμψη το 2021

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Η οικονομία θα επιστρέψει σε ανάκαμψη το 2021
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Μήνυμα ορθής διαχείρισης των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Μήνυμα ορθής διαχείρισης των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μηνύματα αισιοδοξίας για επιστροφή της οικονομίας στην ανάκαμψη το 2021 εμπεριείχε η ομιλία του Θεόδωρου Σκυλακάκη στη Βουλή. Παρουσιάζοντας τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι αυτό περιλαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Η ανάκαμψη θα έρθει σίγουρα το 2021. Το πώς και πότε ακριβώς δεν το ξέρουμε ακόμα. Γι αυτό και δεν μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό πέραν του 2021, όπως δεν μπορεί να κάνει καμία χώρα. Κλειδί θα είναι το εμβόλιο αλλά και διατήρηση της εμπιστοσύνης και της ψυχραιμίας», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης πρόσθεσε ότι τα σημερινά ταμειακά διαθέσιμα είναι αρκετά προκειμένου να γίνει πολιτική που θα βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία. «Σήμερα έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να κάνουμε πολιτική και να βοηθήσουμε την οικονομία και την κοινωνία. Με σιγουριά σας λέω ότι με την βοήθεια των εξαιρετικά μεγάλων ποσών που κέρδισε η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κάνουμε εθνική προσπάθεια ουσιαστικής απορρόφησης. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 4-5 δισ. ευρώ για δημόσιες επενδύσεις και το 1 δισ. από αυτά πήγαιναν αλλού. Τώρα πρέπει αυτά τα ποσά να τα διπλασιάσουμε και να τα τριπλασιάσουμε και να πηγαίνουν σε επενδύσεις».

Όσον αφορά τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ύφεση που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι πρόκειται για πανευρωπαϊκό φαινόμενο ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού.

«Αυτή η ύφεση ανάγκασε όλη την Ευρώπη να αλλάξει πολιτική και να πάμε σε μια έντονα πολύ ισχυρή επεκτατική πολιτική. Υπολογίζουμε ότι η παρέμβαση που θα κάνουμε συνολικά στην χώρα θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ μέτρα ρευστότητας και δημοσιονομικών δαπανών»

Σημειώνεται, ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει συνολικές δαπάνες 6 δισ. ευρώ. Τα 4 δισ. ευρώ αφορούν δαπάνες για την πανδημία, 1,4 δισ. ευρώ για αναδρομικά και 600 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments