Πολιτική

Το αινιγματικό post που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας στη σελίδα του – Τι θα γίνει την Τρίτη στις 11 το πρωί

Το αινιγματικό post που ανέβασε ο Αλέξης Τσίπρας στη σελίδα του – Τι θα γίνει την Τρίτη στις 11 το πρωί
Τσίπρας αινιγματικό post: Οι ακόλουθοι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ -και όχι μόνο- αναρωτιούνται τι θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη. Δείτε το teaser που ανέβασε ο πρώην πρωθυπουργός στη σελίδα του.

Κάτι ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε, με φειδώ όμως, ο Αλέξης Τσίπρας από τη σελίδα του στο Facebook. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε στη γνωστή πλατφόρμα ένα teaser το οποίο καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί τη σελίδα του στο Facebook για να μάθουν.

Τα μοναδικά που αποκαλύπτονται από το συγκεκριμένο teaser των λίγων δευτερολέπτων, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι το hashtag Δημοκρατία #για_όλους και η ημερομηνία που θα γίνει το event – «μυστήριο». Δείτε τι ανέβασε ο κ. Τσίπρας:

Το event έχει ανακοινωθεί και στο You Tube, επίσης στον επίσημο λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια παραπάνω πληροφορία. Οπότε οι φίλοι του κόμματος, αλλά και οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για να μάθουν τι θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, με μια άλλη ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζει το άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες, στο οποίο αναφέρει ότι υπέγραψε δεσμεύσεις έναντι της Τουρκίας. Ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγορεί για μυστική διπλωματία και τον καλεί να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα για τους όρους για τους οποίους δεσμεύτηκε.

Ολόκληρη η σημερινή ανάρτηση του κ. Τσίπρα

«Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα από το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι ο ίδιος υπέγραψε δεσμεύσεις για τη χώρα έναντι της Τουρκίας, σε ένα έγγραφο που μένει κρυφό μέχρι και σήμερα και ουδείς γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από τον διεθνή Τύπο για μείζονος σημασίας πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Από την ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, άλλωστε, έμαθαν, τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και οι πολίτες, ότι υπήρξαν οι εν λόγω συνομιλίες στο Βερολίνο με τη μεσολάβηση της Γερμανίας. Ενώ από το tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ, μάθαμε για συναίνεση του Πρωθυπουργού σε τεχνικές συνομιλίες με τη Τουρκία, την ώρα που το Oruc Reis σαρώνει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το ζήτημα πια δεν είναι ούτε η έλλειψη στρατηγικής, ούτε η έλλειψη συνεννόησης με την αντιπολίτευση. Ούτε καν οι εκ των υστέρων τραγελαφικές θεωρίες περί «θορύβων», «ανέμων» και «συνομιλιών που δεν είναι συνομιλίες».

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Διεξάγει μυστική διπλωματία και χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, φοβούμενος πάντα μην απογοητεύσει το κόμμα του και την εκλογική του πελατεία.

Δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αλλά και χωρίς να ζητήσει, όπως θα όφειλε, καμία εξουσιοδότηση για να υπογράψει δεσμεύσεις. Ούτε από Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ούτε από τη Βουλή των Ελλήνων, ούτε καν από το υπουργικό του συμβούλιο.

Έστω και τώρα λοιπόν, έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα για το έγγραφο που υπέγραψε εν κρυπτώ με την Τουρκία και τους όρους στους οποίους η Ελλάδα δεσμεύθηκε».

Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα από το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι ο ίδιος υπέγραψε δεσμεύσεις για…

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 10. September 2020

Την παραπάνω ανάρτηση σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Περιμέναμε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά σε όλους τους Έλληνες ότι το κοστούμι που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, του πέφτει μεγάλο. Για ακόμα μια φορά ψεύδεται ασύστολα».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι ο διπλωματικός του σύμβουλος είχε ενημερωθεί από τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού για όλα τα τεκταινόμενα στην τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο. «Όταν ο ίδιος συναντούσε μόνος του τον κ. Ερντογάν δεν θυμόμαστε να είχε ενημερώσει κανέναν στην αντιπολίτευση».

Μετά το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απάντησε:

«Για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει στα ψέματα και στις ύβρεις για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τα όσα αναφέρει όμως περί δήθεν ενημέρωσης του διπλωματικού συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή κειμένου με την Τουρκία, έρχονται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με την αλήθεια αλλά με τη κοινή λογική, για τους εξής λόγους:

Πρώτον, διότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε για ώρες με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλους τους αρχηγούς κομμάτων χωρίς να αναφερθεί σε οποιαδήποτε συμφωνία ή διακανονισμό με την Τουρκία, όπως έγινε εμφανές από όλες τις σχετικές ανακοινώσεις αρχηγών. Ειδικά δεδομένων αυτών των συναντήσεων είναι απαράδεκτο ο κ Πέτσας να αναφέρεται σε επικοινωνία διπλωματικών συμβούλων όπως ο Σύριζα ποτέ δεν αναφέρθηκε στην αντίστοιχη επικοινωνία διπλωματικών συμβούλων όταν ήταν στην Κυβέρνηση.

Δεύτερον, διότι ουδεμία ενημέρωση υπήρξε του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρξε συμφωνία ή “written understanding” Ελλάδας-Τουρκίας. Μόνο αφού η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο είχε αποκαλυφθεί από τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ, τότε υπήρξε όντως ενημέρωση για ορισμένες από τις εξελίξεις στο Βερολίνο και για την προσπάθεια να υπάρξει αποκλιμάκωση, με σαφή όμως διευκρίνιση ότι τίποτα δεν είχε υπογραφεί από καμία πλευρά και η Τουρκία δεν είχε ως εκείνη τη στιγμή συναινέσει σε τίποτα. Επίσης καμία ενημέρωση για συμφωνία επί οποιουδήποτε κειμένου δεν υπήρξε ούτε εκ των υστέρων.

Αντί λοιπόν ο κ Μητσοτάκης να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για να κρύψει την ανικανότητά του ως προς τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών και την ανευθυνότητα του ως προς την ενημέρωση του ελληνικού λαού και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον ας ενημερώσει έστω και τώρα τί ακριβώς συμφώνησε και σε ποιους όρους δέσμευσε τη χώρα γραπτώς στο Βερολίνο, ερήμην του ελληνικού λαού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments