Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων

Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων
Κορωνοϊός ενημέρωση Μαγιορκίνης: Η αύξηση των κρουσμάτων και η αλλαγή της πορείας του κορωνοϊού μας θυμίζει ότι η πανδημία είναι εδώ, ανέφερε ο καθηγητής.

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού. Στη σημερινή ενημέρωση ωστόσο παρευρίσκεται και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 287 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 12.734 και οι νεκροί έφτασαν τους 300 καθώς είχαμε τρεις νέους θανάτους.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αφού αναφέρθηκε στον τελευταίο απολογισμό του ΕΟΔΥ, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε πλήρη αντίθεση με την τάση υποχώρησης της πανδημίας. Μίλησε επίσης για ανομοιόμορφη κίνηση του κορωνοϊού, αφού λίγοι το μεταδίδουν δυναμικά και ο ιός μπορεί να ανατρέψει μέσω της υπερμετάδοσης, την πορεία της πανδημίας. Όταν εμφανίζονται κρούσματα όπως αυτά σε επαγγελματικούς χώρους, εκεί η ιχνηλάτηση μπορεί να περιχαρακώσει. Σε καμία περίπτωση η εξέλιξη δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Στον τομέα των εμβολίων, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, ότι «κατεγράφη ένα συμβάν στο εμβόλιο της Οξφόρδης, κατεγράφη η παρενέργεια και μία ανεξάρτητη επιτροπή αναλαμβάνει την εξέταση αν η παρενέργεια οφείλεται στο εμβόλιο, δεν σταματάει η εξέλιξη της μελέτης για την παραγωγή του εμβολίου, αλλά σταματούν οι εμβολιασμοί. Συμβαίνουν συχνά τέτοια γεγονότα στις δοκιμές εμβολίων και φαρμάκων. Σε αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων της επιτροπής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments