Διεθνή

Μάας Μόρια: Βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες από τη Γερμανία

Μάας Μόρια: Βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες από τη Γερμανία
Μάας Μόρια: Χρηματική βοήθεια στέλνει η Γερμανία για τους πρόσφυγες και μετανάστες του ΚΥΤ της Μόριας που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φωτιές των τελευταίων ημερών.

Την έμπρακτη συμπαράστασή της στους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας δείχνει η Γερμανία. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ στέλνει το Βερολίνο για τη διαχείριση του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει μετά την καταστροφή του ΚΥΤ.  Η γερμανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας θα βρεθεί αργότερα σήμερα στο νησί για να παραδώσει επειγόντως βοήθεια.

“Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα κατευθύνει 3 εκατομμύρια ευρώ προς βοήθεια των προσφύγων”, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Οι άνθρωποι στη Μόρια χρειάζονται βοήθεια αμέσως. Η γερμανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ταξιδεύει στην Ελλάδα σήμερα. Η πρώτη μεταφορά με βοήθεια θα περιλαμβάνει σκηνές και ράντζα για να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες ανάγκες. Το Υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει αρχικά 3 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Μάας. στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης περίπου 12.500 μετανάστες και πρόσφυγες βρέθηκαν στους δρόμους. Αμέσως σήμανε συναγερμός και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες.

“Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από 9 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις μήνες” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ξεκίνησαν οι εργασίες στο Καρά Τεπέ προκειμένου οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν εκεί. Οι εργασίες άρχισαν στο νησί με σκοπό τη δημιουργία ενός πρόχειρου, αυτοσχέδιου καταυλισμού με σκηνές, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι άστεγοι άνθρωποι, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ. Οι εικόνες απόγνωσης και εξαθλίωσης έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και η κυβέρνηση βρίσκεται σε αγώνα με τον χρόνο προκειμένου να εγκατασταθούν ξανά οι μετανάστες, με ασφάλεια, σε σκηνές.

Η περιοχή που βολιδοσκοπείται για την κατασκευή του πρόχειρου καταυλισμού είναι πίσω από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου. Ωστόσο, δεν πρόκειται για μόνιμη μετεγκατάσταση των μεταναστών, καθώς όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Μόρια δεν θα είναι πλέον ίδια, εννοώντας ότι δεν θα συνεχιστεί η διαμονή μεταναστών σε παραπήγματα. Και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στην περιοχή που έχει επιλεγεί και ήδη μεταφέρονται με ελικόπτερα σκηνές προκειμένου να στηθεί η προσωρινή δομή φιλοξενίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments