Πολιτική

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Ανακοινώσεις για εξοπλιστικά και ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Ανακοινώσεις για εξοπλιστικά και ενίσχυση Ενόπλων Δυνάμεων
Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με «πηγές» από το Μαξίμου, το βασικό ζήτημα για τον πρωθυπουργό είναι να απαντήσει στις αγωνίες των πολιτών που προκύπτουν από την ύφεση λόγω της πανδημίας.

Η ομιλία του πρωθυπουργού το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, θα είναι ένας οδικός χάρτης για το πως θα περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος, στα ζητήματα πανδημίας, οικονομίας και βεβαίως ένα κομμάτι θα είναι αφιερωμένο στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με «πηγές» από το Μαξίμου, το βασικό ζήτημα για τον πρωθυπουργό είναι να απαντήσει στις αγωνίες των πολιτών που προκύπτουν από την ύφεση λόγω της πανδημίας με επέκταση υποστηρικτών μέτρων που είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στα φορολογικά και στις εισφορές.

Επίσης, και λόγω της συγκυρίας, θα υπάρχουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας, σε 3 κατευθύνσεις:

  • η πρώτη αφορά στα εξοπλιστικά, όπου αναμένεται ο ΠΘ να κάνει ανακοινώσεις
  • η δεύτερη αφορά στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό
  • η τρίτη αφορά στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο γενικότερο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και στα σημαντικότερα νομοθετήματα για την περίοδο που ξεκινά τώρα.

Αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού – Αργά το βράδυ η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής ανακοινώθηκαν στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη για το Thessaloniki Helexpo Forum, που θα διεξαχθεί φέτος αντί της Διεθνής Έκθεσης (ΔΕΘ).  Λόγω των εξελίξεων και των γεγονότων στη Μόρια της Λέσβου, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί αργά το βράδυ απόψε στην πόλη, καθώς προέχει να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Στο αποψινό πάνελ με θέμα τις Προοπτικές Ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος, στο οποίο θα συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός, θα τον εκπροσωπήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Ακολουθεί αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, το οποίο πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

  • Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020: Η μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη θα γίνει αργά το βράδυ.
  • Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020: Στις 10:00 θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.
  • Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020: Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Υπενθυμίζεται πως η ακύρωση της φετινής 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης λόγω του κορωνοϊού έφερε το «Thessaloniki Helexpo Forum», το οποίο ανοίγει τις πύλες του σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020. Το φόρουμ που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ– HELEXPO έχει τίτλο «Πολιτική, οικονομία και κοινωνία – Αναζητώντας την ισορροπία» και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχει 23 πάνελ και δεκάδες ομιλητές, με περιορισμό όμως στη φυσική παρουσία των ατόμων -μόλις 50 άτομα- εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον ιό ενώ οι εργασίες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming αλλά και τηλεόρασης από την ιστοσελίδα του Thessaloniki Helexpo Forum thessaloniki-helexpo-forum.gr.

Στο φόρουμ θα μιλήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης του Μέρα25, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, θα δώσει στη 1 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου. Τέλος να σημειωθεί ότι στη φετινή 85η ΔΕΘ που θα πραγματοποιούνταν από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου τιμώμενη χώρα θα ήταν η Γερμανία. Του χρόνου στην 86η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments