Ελλάδα

Νέο τηλεοπτικό κανάλι ετοιμάζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Νέο τηλεοπτικό κανάλι ετοιμάζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Δημήτρης Μελισσανίδης: Το Pontos.TV είναι γεγονός και αποτελεί το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, εισβάλει στο τηλεοπτικό τοπίο με μία διαφορετική πρόταση. Το όνειρό του μπορεί να λάβει σάρκα και οστά σύμφωνα με πληροφορίες του dailymedia.gr, που αναφέρει ότι ο κ. Μελισσανίδης ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 το νέο κανάλι θα εκπέμπει στους δέκτες μας. Πρόκειται για το Pontos TV, ένα κανάλι που θα προκαλέσει αίσθηση.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης- γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τον Πόντο- προχωράει στη δημιουργία του PontosTV, με στόχο τη συνέχιση της γλώσσας και το να προαχθεί η ποντιακή κουλτούρα, βάζοντας στο «κόλπο» και τους νεότερους ηλικιακά ανθρώπους που, ενδεχομένως, έχουν χάσει την επαφή τους με τις ρίζες τους.

Το κανάλι, όπως μαθαίνει το dailymedia, θα έχει unique περιεχόμενο (ειδήσεις στα ποντιακά και πολλά άλλα), και αναμένεται να «παίζει» στις μεγάλες πλατφόρμες της Ελλάδας. Όσο για το πότε θα «βγει» στον αέρα; Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εντατικές προετοιμασίες το προσεχές διάστημα, με στόχο το PontosTV να «ντεμπουτάρει» στους δέκτες μας στο επόμενο εξάμηνο (κάπου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, δηλαδή).

Οι πολυάριθμοι Πόντιοι στην Ελλάδα θα έχουν πλέον το δικό τους κανάλι όπου θα μπορούν να ακούν τη γλώσσα τους και να προάγουν τον πολιτισμό τους.

Λίγα λόγια για τη ζωή του Δημήτρη Μελισσανίδη

Η καταγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι από το χωριό Ζέλετσα του Καρς, στο οποίο πήγαν οι πρόγονοί του το 1878, μετακινηθέντες εκεί από την Αργυρούπολη (Κιμισχανά) της Χαλδίας. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι γιος του Ζώρα Μελισσανίδη, ενός εκ των πιο επιφανών Ποντίων, για το βίο του οποίου ο Τάσος Κοντογιαννίδης έγραψε το βιβλίο “Ο Ζώρας του Πόντου”.

Γεννήθηκε στη Νίκαια της Αττικής αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι γιος πρόσφυγα από τον Καύκασο, του Ζώρα Μελισσανίδη, ο οποίος δραστηριοποιείτο στα κοινά της ποντιακής κοινωνίας της περιοχής, έως ότου αναγκάστηκε μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες, να καταφύγει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Το ψευδώνυμό που του έχει αποδοθεί είναι Τίγρης. Τον Ιανουάριο του 2014 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τίτλος που δόθηκε για πρώτη φορά από τον 15ο αιώνα.

Προσφορά των Δημήτρη και Ιάκωβου Μελισσανίδη είναι η ανέγερση του Μελισσανίδειου Μελάθρου, στην Παναγία Σουμελά, στο όρος Βέρμιο Ημαθίας, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα τους Ζώρα. Με τη γυναίκα του, Τζένη, έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments